szre
Kezdőlap

Vissza a kezdőlapra!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek
 
Bemutatkozás
 
Lelkészi Hivatal
 
Facebook
 
 
Honnan néznek?
 
Egyházfenntartói Járulék

Néhány gondolat egyházközségünk fenntartásáról:

 

Több hibás elgondolás is létezik a gyülekezetek pénzügyi támogatásaival kapcsolatban, néhány mondatban szeretnénk ezeket eloszlatni.

Először is egyházközségünk nem állam támogatásból tartja fenn önmagát. A református gyülekezetek a közösséghez tartozó egyháztagok adományaiból gazdálkodnak: az önkéntes egyházfenntartói járulékból, istentiszteleti perselypénzekből, és egyéb adományokból. Ebből biztosítja  egy-egy egyházközség a lelkipásztorának a fizetést, rendezi a fizetés utáni járulékokat, fizeti épületeinek közüzemi és felújítási költségeit, fedezi a különböző rendezvények, programok költségeit, valamint az egyházmegye felé szükséges befizetéseket is ebből rendezi. (Vannak pályázatok, de ezek nagy részét a konvergencia régiókban írják ki, mi pedig Budapesthez tartozunk, így nem igen tudunk pályázni). 

Tehát az egyházfenntartói járulék pontosan azt jelenti, amit a neve is. Ezért arra kérjük minden évben a reformátusokat, hogy ne feledkezzenek meg róla, hiszen így tud csak a gyülekezet élni. Gyülekezetünknek az egyházmegye bizalmat szavazott, hiszen 2 évvel ezelőtt nem voltak jó kilátásaink és kérdésessé vált, hogy kap-e lelkipásztort Szigethalom avagy vissza kell minősíteni missziói egyházközséggé (ami azt jelenti, hogy nem választhat lelkészt vagy valamelyik szomszédos településről látják el). Két évvel ezelőtt lelkipásztort választottunk és iktattunk be. Hogy ez továbbra is így maradjon, kérjük a reformátusok összefogását, segítségét. 

 

 

Az egyházfenntartói járulék összege egyháztagonként évi 8.000,- Ft (de lehet több is, nyugdíjasoknak, diákoknak 4000,. Ft)., melyet a gyülekezet házipénztárába lehet befizetni a Lelkészi Hivatal nyitvatartási idejében vagy az egyházközség bankszámlaszámára is át lehet küldeni. Számlaszámunk: 61200395-10012071 Polgári Takarékbank 

Persze nem kényszer ennek befizetése. Fenntartáshoz való hozzájárulásról van szó, nem pedig kíméletlenül behajtott egyházADÓ-ról, még ha a köznyelvben sokszor adóként emlegetjük is. Nem kényszer adományokat adni, vagy a perselybe dobni. Ez ugyanis szívből kell, hogy fakadjon. A jószívű adakozót szereti az Isten.

Akkor jó, ha hálából adjuk, mert megköszönjük ezzel Istennek mindazt, amit tőle kaptunk. Az életünket, az egészségünket, a családunkat, és végső soron az anyagiakat is, amelyekből egy keveset visszaadunk az Ő országának e földön, és e településen történő építésére.

 

Végezetül álljon itt egy megszívlelendő Ige a Bibliából, a Példabeszédek könyvéből:

„Van, aki bőven osztogat, mégis gyarapszik, más meg szűken méri a

járandóságot, mégis ínségbe jut."

 

 

Áldás, békesség

Szigethalmi Református Egyházközség

 
Támogatónk

 
Kapcsolat
 
Galéria
 
Eseménynaptár
 
Segíthetünk?
 
Tájékoztató
 
Szervezeteink
 
Hasznos
 
Látogatók
Indulás: 2016-03-01
 
Vendégkönyv
 

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints