szre
Kezdőlap

Vissza a kezdőlapra!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek
 
Bemutatkozás
 
Lelkészi Hivatal
 
Facebook
 
 
Honnan néznek?
 
Egyházfenntartói Járulék

Néhány gondolat egyházközségünk fenntartásáról:

 

Több hibás elgondolás is létezik a gyülekezetek pénzügyi támogatásaival kapcsolatban, néhány mondatban szeretnénk ezeket eloszlatni.

Először is egyházközségünk nem állam támogatásból tartja fenn önmagát. A református gyülekezetek a közösséghez tartozó egyháztagok adományaiból gazdálkodnak: az önkéntes egyházfenntartói járulékból, istentiszteleti perselypénzekből, és egyéb adományokból. Ebből biztosítja  egy-egy egyházközség a lelkipásztorának a fizetést, rendezi a fizetés utáni járulékokat, fizeti épületeinek közüzemi és felújítási költségeit, fedezi a különböző rendezvények, programok költségeit, valamint az egyházmegye felé szükséges befizetéseket is ebből rendezi. (Vannak pályázatok, de ezek nagy részét a konvergencia régiókban írják ki, mi pedig Budapesthez tartozunk, így nem igen tudunk pályázni). 

Tehát az egyházfenntartói járulék pontosan azt jelenti, amit a neve is. Ezért arra kérjük minden évben a reformátusokat, hogy ne feledkezzenek meg róla, hiszen így tud csak a gyülekezet élni. Gyülekezetünknek az egyházmegye bizalmat szavazott, hiszen 2 évvel ezelőtt nem voltak jó kilátásaink és kérdésessé vált, hogy kap-e lelkipásztort Szigethalom avagy vissza kell minősíteni missziói egyházközséggé (ami azt jelenti, hogy nem választhat lelkészt vagy valamelyik szomszédos településről látják el). Két évvel ezelőtt lelkipásztort választottunk és iktattunk be. Hogy ez továbbra is így maradjon, kérjük a reformátusok összefogását, segítségét. 

 

 

Az egyházfenntartói járulék összege egyháztagonként évi 8.000,- Ft (de lehet több is, nyugdíjasoknak, diákoknak 4000,. Ft)., melyet a gyülekezet házipénztárába lehet befizetni a Lelkészi Hivatal nyitvatartási idejében vagy az egyházközség bankszámlaszámára is át lehet küldeni. Számlaszámunk: 61200395-10012071 Polgári Takarékbank 

Persze nem kényszer ennek befizetése. Fenntartáshoz való hozzájárulásról van szó, nem pedig kíméletlenül behajtott egyházADÓ-ról, még ha a köznyelvben sokszor adóként emlegetjük is. Nem kényszer adományokat adni, vagy a perselybe dobni. Ez ugyanis szívből kell, hogy fakadjon. A jószívű adakozót szereti az Isten.

Akkor jó, ha hálából adjuk, mert megköszönjük ezzel Istennek mindazt, amit tőle kaptunk. Az életünket, az egészségünket, a családunkat, és végső soron az anyagiakat is, amelyekből egy keveset visszaadunk az Ő országának e földön, és e településen történő építésére.

 

Végezetül álljon itt egy megszívlelendő Ige a Bibliából, a Példabeszédek könyvéből:

„Van, aki bőven osztogat, mégis gyarapszik, más meg szűken méri a járandóságot, mégis ínségbe jut."

 

 

Áldás, békesség

Szigethalmi Református Egyházközség

 
Támogatónk

 
Kapcsolat
 
Galéria
 
Eseménynaptár
 
Segíthetünk?
 
Tájékoztató
 
Szervezeteink
 
Hasznos
 
Látogatók
Indulás: 2016-03-01
 
Vendégkönyv
 

A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE // WISE-VOGUE    *****    * GP Life * Webes hírek * Nem csak gportálos oldalaknak * GP Life * Webes hírek * Nem csak gportálos oldalaknak *    *****    Ha fújnak az õszi szelek - forogjanak a papírforgók!!! Négy szép színes forgó érkezett a Mesetárba! Kukkantsatok be!