szre
Kezdőlap

Vissza a kezdőlapra!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek
 
Bemutatkozás
 
Lelkészi Hivatal
 
Facebook
 
 
Honnan néznek?
 
Egyházfenntartói Járulék

 

 

NÉHÁNY GONDOLAT EGYHÁZKÖZSÉGÜNK

 

FENNTARTÁSÁRÓL:
 

Több hibás elgondolás is létezik a gyülekezetek pénzügyi támogatásaival kapcsolatban, néhány mondatban szeretnénk ezeket eloszlatni.

Először is egyházközségünk nem állam támogatásból tartja fenn önmagát. A református gyülekezetek a közösséghez tartozó egyháztagok adományaiból gazdálkodnak: az önkéntes egyházfenntartói járulékból, istentiszteleti perselypénzekből, és egyéb adományokból. Ebből biztosítja  egy-egy egyházközség a lelkipásztorának a fizetést, rendezi a fizetés utáni járulékokat, fizeti épületeinek közüzemi és felújítási költségeit, fedezi a különböző rendezvények, programok költségeit, valamint az egyházmegye felé szükséges befizetéseket is ebből rendezi. (Vannak pályázatok, de ezek nagy részét a konvergencia régiókban írják ki, mi pedig Budapesthez tartozunk, így nem igen tudunk pályázni). 

Tehát az egyházfenntartói járulék pontosan azt jelenti, amit a neve is. Ezért arra kérjük minden évben a reformátusokat, hogy ne feledkezzenek meg róla, hiszen így tud csak a gyülekezet élni. Gyülekezetünknek az egyházmegye bizalmat szavazott, hiszen 2 évvel ezelőtt nem voltak jó kilátásaink és kérdésessé vált, hogy kap-e lelkipásztort Szigethalom avagy vissza kell minősíteni missziói egyházközséggé (ami azt jelenti, hogy nem választhat lelkészt vagy valamelyik szomszédos településről látják el). Két évvel ezelőtt lelkipásztort választottunk és iktattunk be. Hogy ez továbbra is így maradjon, kérjük a reformátusok összefogását, segítségét. 

 

 

Az egyházfenntartói járulék összege egyháztagonként évi 8.000,- Ft (de lehet több is, nyugdíjasoknak, diákoknak 4000,. Ft)., melyet a gyülekezet házipénztárába lehet befizetni a Lelkészi Hivatal nyitvatartási idejében vagy az egyházközség bankszámlaszámára is át lehet küldeni. Számlaszámunk: 61200395-10012071 Polgári Takarékbank 

Persze nem kényszer ennek befizetése. Fenntartáshoz való hozzájárulásról van szó, nem pedig kíméletlenül behajtott egyházADÓ-ról, még ha a köznyelvben sokszor adóként emlegetjük is. Nem kényszer adományokat adni, vagy a perselybe dobni. Ez ugyanis szívből kell, hogy fakadjon. A jószívű adakozót szereti az Isten.

Akkor jó, ha hálából adjuk, mert megköszönjük ezzel Istennek mindazt, amit tőle kaptunk. Az életünket, az egészségünket, a családunkat, és végső soron az anyagiakat is, amelyekből egy keveset visszaadunk az Ő országának e földön, és e településen történő építésére.

 

Végezetül álljon itt egy megszívlelendő Ige a Bibliából, a Példabeszédek könyvéből:

„Van, aki bőven osztogat, mégis gyarapszik, más meg szűken méri a

járandóságot, mégis ínségbe jut."

 

 

Elérhetőségeink:

//szre.gportal.hu/gindex.php?pg=36916785

Lelkészi Hivatal nyitva tartása és a pénztári órák:

//szre.gportal.hu/gindex.php?pg=36916779

Számlaszámunk: 61200395-10012071 Polgári Takarékbank

Néhány gondolat egyházközségünk fenntartásáról az alábbiakban:

//szre.gportal.hu/gindex.php?pg=37020902

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

 
Támogatónk
 
Kapcsolat
 
Galéria
 
Eseménynaptár
 
Segíthetünk?
 
Tájékoztató
 
Szervezeteink
 
Hasznos
 
Látogatók
Indulás: 2016-03-01
 
Vendégkönyv
 
Tartalom

Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról