szre
Kezdőlap

Vissza a kezdőlapra!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek
 
Bemutatkozás
 
Lelkészi Hivatal
 
Facebook
 
 
Honnan néznek?
 
Hírek - cikkek

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Meghívó

HKH  2017.10.11. 23:20

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

Álláslehetőségek a Szeretetszolgálatnál

HKH  2017.10.11. 23:10

Álláslehetőségek a Szeretetszolgálatnál

 

Több pozícióra is keresünk munkatársat a Magyar Református Szeretetszolgálathoz. A pályázati felhívásokat a kapcsolódó dokumentumoknál tölthetik le.

 

Intenzív családgondozó

Közösségi koordinátor

Szakmai vezető

 

 

Forrás: http://jobbadni.hu/allaslehetosegek-a-szeretetszolgalatnal/

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

Hat szóban a Bibliáról

HKH  2017.10.11. 23:04

Hat szóban a Bibliáról

Idén ősszel is meghirdette középiskolásoknak és egyetemistáknak szóló játékos bibliaismeretei vetélkedőjét a Magyar Bibliatársulat Alapítvány. Minden héten két kategóriában adnak meg egy-egy feladványt: egy bibliai történet címét és egy bibliai szereplő nevét. A feladat korosztálytól függően a megadott történet összefoglalása vagy a meghatározott bibliai személy jellemzése mindössze hat szóba tömörítve.

 

 

A verseny alapötletét egy Ernest Hemingwayhez kapcsolódó anekdota adta. E szerint az író egy alkalommal fogadást kötött, hogy akár hat szóban is el tud mondani egy drámai történetet. Így született egy papírszalvétára vetve a „For sale: baby shoes. Never worn.", azaz „Kisbaba cipő eladó. Még nem hordták." Néhány bibliai példa: „A legerősebb voltam, de találkoztam Delilával", „Ketten mentünk Emmausba, felismertük, Ő az". A hat szóba tehát a mondat minden eleme, így a névelő is beletartozik. Fő szempont a lényeglátás, kreativitás, szemléletesség, és lehetőség szerint a humor. A korábbi, hasonló játékunk legjobb megoldásaiért kattints ide.

A verseny 4 héten keresztül tart majd. Az első feladványsort 2017. október 24-én, majd keddenként teszik közzé a honlapjukra, és e-mailben is elküldik azoknak, akik regisztrálnak az oldalon. A versenyzőknek körülbelül egy hét áll rendelkezésükre, hogy a meghatározott bibliai részeket átolvassák (például az abibliamindenkie.hu honlapon), elkészítsék hatszavas megoldásaikat, és beküldjék az info@bibliatarsulat.hu címre minden héten vasárnap éjfélig. A jelentkezés határideje: 2017. október 15., vasárnap éjfél.

A határidőre beérkező mondatokat egy bizottság értékeli majd, és a legjobbnak ítélt megoldásokat közzéteszik. A legmagasabb pontszámot elérő versenyzők koncertjegyeket vagy könyvcsomagokat kapnak majd 20-15-10 ezer forint értékben. A díjak átadása 2017. december 3-án, advent első vasárnapján lesz Budapesten, a Kálvin téri református templomban.

 

Részletes felhívás és regisztráció a játékhoz

Forrás: http://www.reformatus.hu/mutat/hat-szoban-a-bibliarol/

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

 

Harc a kiüresedés ellen

HKH  2017.10.11. 22:54

Harc a kiüresedés ellen

„Nem szabad megfeledkeznünk a reformátorok, az őrálló fejedelmek drága örökségéről, a nehéz hétköznapokban is a Biblia fölé hajoló, Istenre figyelő, szüntelenül Istent kereső lelkületről" – fogalmazott Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke az Országházban tartott reformációi emlékülésen.

A reformáció emlékévének alkalmából különleges ülést tartottak október 5-én a Parlament felsőházi termében a Kárpát-medencei protestáns egyházak képviselőinek részvételével. Kató Béla erdélyi püspök köszöntőjében felhívta a figyelmet arra, hogy Luther Márton ötszáz évvel ezelőtt nemcsak a saját életét változtatta meg, hanem környezetét és az egész világot. „Az egyház reformációja a lélek, az ember reformációjával kezdődött, hasonló lélek munkált fejedelmeinkben is” – emlékeztetetett Bocskai István, Bethlen Gábor és I. Rákóczi György munkásságára. Az ő életükben is fontos szerepet játszott a neveltetés, a tudás és a diplomáciai érzék, azonban legnagyobb kincsük a hit volt, ezért nevezzük őket a mai napig református fejedelmeknek.

 

 

Az erdélyi püspök szerint azért is fontos, amikor a hitben előttünk járóknak avatunk szobrokat, vagy az emlékév alkalmából felújítjuk épületeinket, mert ezekben az eseményekben erő van. „Lelkünknek szüksége van ezekre az ünnepekre, de nem szabad megfeledkeznünk a reformátorok, az őrálló fejedelmek drága örökségéről, a nehéz hétköznapokban is a Biblia fölé hajoló, Istent kereső lelkületről” – tette hozzá. A fejedelmek úgy védték és építették a hazát, úgy gondolkoztak nemzetstratégiáról, hogy egyetlen pillanatig sem tévesztették szem elől az evangéliumot. „Tudták azt, ami Csiha Kálmán, egykori püspök így fogalmazott meg: csak Krisztusban újulhat meg a nemzet” – hangsúlyozta Kató Béla.

 

A teljes cikk elérhető az alábbi linken:

http://www.reformatus.hu/mutat/harc-a-kiuresedes-ellen/

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

HATÁRTALAN JÓTÉKONYSÁG

HKH  2017.10.11. 22:48

HATÁRTALAN JÓTÉKONYSÁG

 

A reformáció emlékévét mozgással és jótékonysággal ünnepelte a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza. Az akció résztvevői hat nap alatt futottak el Kárpátaljára, ahol a kórház orvosai szűrővizsgálatokat végeztek az ott élő gyermekeken.

A jótékonysági futásba bekapcsolódók háromszázötven kilométerrel a hátuk mögött és az út során összegyűjtött adományokkal érkeznek szeptember 29-én, pénteken délután a nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthonba. A csapathoz bárki csatlakozhatott a Budapestről induló, Kesznyétenen és Sárospatakon át Nagydobronyig tartó útvonalon. Ki hosszabb, ki pedig rövidebb szakaszokra vállalkozott, összesen több mint ezer fő vett részt az akcióban.

 

 

A teljes cikk elérhető az alábbi linken:

http://www.reformacio.ma/v/853/

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

 

"Én itt kaptam az életet"

HKH  2017.10.11. 22:39

"Én itt kaptam az életet"

 

Szabó Magda 100. születésnapjának előestéjén, október 4-én nyitották meg a Kossuth-díjas írónő hagyatékait, életét, személyiségét bemutató emlékházat és felavatták a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnázium falára helyezett domborművet. Az emlékház a Tiszántúli Református Egyházkerület támogatásával valósult meg, a dombormű pedig Debrecen Város Önkormányzata és Juha Richárd szobrászművész ajándékaként készült el.

 

 

Az ünnepi alkalmon Perla Erzsébet, az intézmény magyar nyelv és irodalom, történelem szakos tanárnője elmondta, hogy a Dóczy Gimnázium közössége - a falakon kívül és belül is- minden lehetőséget megragad, hogy Szabó Magda emberi, hitvalló kálvinista, írói, tanári mivolta emlékét megőrizze, és kulturális örökségét életben tartsa. 

 

A teljes cikk elérhető az alábbi linken:

http://www.reformatus.hu/mutat/14201/

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

Szabó Magda születésének 100. évfordulójára emlékezünk

HKH  2017.10.06. 15:58

Szabó Magda születésének 100. évfordulójára emlékezünk

Száz évvel ezelőtt ezen a napon született Szabó Magda. Ebből az alkalomból is érdemes (akár újra is) elővenni írásait. Jó hír, hogy három tucat teljes kötet és 375 hosszabb-rövidebb mű teljesen legálisan elérhető ingyen az interneten.

Közel két évtizeddel ezelőtt hozták létre az azóta a Petőfi Irodalmi Múzeumhoz tartozó Digitális Irodalmi Akadémiát (DIA), melynek alapító tagjai között ott volt Szabó Magda is. Így mi sem természetesebb, minthogy az írónői művei felkerültek az ingyen olvasható e-könyvek gyűjteményébe.

 

 

A DIA-ban elhelyezett műveket két módon lehet olvasni. Egyrészt a címekre kattintva böngészőből, akár számítógépen, akár telefonon. Másrészt akinek androidos készüléke van, annak érdemes letöltenie a Google Play áruházból ingyenesen telepíthető DIA Olvasó nevű alkalmazást. Azzal ugyanis a Digitális Irodalmi Akadémia szerzőinek művei mobileszközre optimalizálva olvashatók, ráadásul az alkalmazás lehetőséget kínál az offline használtra is, így a kikölcsönzött művek 14 napig tárolódnak a készüléken. (A kéthetes időszak természetesen bárhányszor újraindítható.) A könyvek emellett egy kis trükközéssel Kindle-n is kényelmesen olvashatók.

Szabó Magda összes ingyenesen letölthető/olvasható művét itt találja – 375 hosszabb-rövidebb írásról van szó. Ha a teljes kötetekre kíváncsi, azokat kezdené el olvasni, akkor ide kattintson a 37 ingyen letölthető könyvért. Az írónő 107 versét innen szerezheti be magának olvasáshoz. Szabó Magda gyerekeknek és fiataloknak szánt műveit pedig itt találja.

Ha nem tud dönteni, melyikkel kezdjen, javasoljuk, hogy keresse fel a Moly.hu-t, ahol megtalálja Szabó Magda könyveinek olvasói értékeléseit.

 

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20171005_szabo_magda_konyvei_ingyen_letoltes_ekonyv_olvasas_konyvek_pdf_szabo_magda_szuletesenek_100_evforduloja_magda_szabos_100th_birthday

Szabó Magda születésének 100. évfordulóján az Annyi titkom maradt... című centenáriumi kiállítás elérhető a Petőfi Irodalmi Múzeum facebook oldalán:

https://www.facebook.com/PIM.Irodalmi.Muzeum/

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

 

Az aradi vértanúk kivégzése

HKH  2017.10.06. 15:50

Az aradi vértanúk kivégzése

„A vész kitört. Vérfagylaló keze
Emberfejekkel labdázott az égre, 
Emberszívekben dúltak lábai.
Lélekzetétől meghervadt az élet, 
A szellemek világa kialutt, ”

(Vörösmarty Mihály: Előszó)

 

1848-49-es forradalom és szabadságharc bukását követő megtorlás 1849. október 6-án érte el tetőpontját, ekkor végezték ki az aradi vértanúkat.

 

 

A „vész” az osztrák minisztertanács augusztus 20-ai döntése miatt tört ki, ahol Ferenc József császár jelenlétében elhatározták, hogy az 1848-49-es forradalom és szabadságharc valamennyi politikai és katonai vezetőjét el kell fogni; a volt császári tisztek ellen eljárást kell indítani; a szolgálatra alkalmas honvédeket be kell sorozni a császári seregbe.

A nemzetközi közvélemény a megbocsátást javasolta, ám Zsófia, Ferenc József anyja és Schwarzenberg miniszterelnök, akik nagy hatást gyakoroltak a fiatal uralkodóra, úgy ítélték meg, hogy kemény kézre van szükség a lázadó magyarokkal szemben. Schwarzenberg szerint: „A kegyelem jó dolog, de előbb egy kicsit akasztunk”. „Nem szabad visszariadnunk egy vérfürdőtől” – tette hozzá. Ezután parancsot küldtek Haynau táborszernagynak, hogy a végrehajtott halálos ítéleteket jelentse.

Október hatodikán, a hajnali órákban az aradi vár sáncárkában agyonlőtték Kiss Ernő altábornagyot, Dessewffy Arisztid és Schweidel József vezérőrnagyot, Lázár Vilmos ezredest. Néhány órával később a bitófa alá vezették Pöltenberg Ernőt, gróf Leiningen-Westerburg Károlyt, Lahner Györgyöt, Aulich Lajost, Damjanich Jánost, Knézics Károlyt, Török Ignácot, Nagy Sándor Józsefet, gróf Vécsey Károlyt. A megtorlásnak esett áldozatul ugyanezen a napon, Pesten gróf Batthyány Lajos, aki az első független felelős magyar kormány miniszterelnöke volt.

Aradon véget ért tizenhárom nagyszerű, rendíthetetlen jellemű hős és hazafi élete. Az áldozatok méltósággal viselték sorsukat: Pöltenberg Ernő midőn végignézett a bitófa alá állított társain, azt mondta: „Szép küldöttség megy Istenhez a magyarok ügyében repraesentálni.” Damjanich Jánost a derültség és a lelkinyugalom még a vesztőhelyen sem hagyta el: „Különös, nekem, ki az ellenség irányában mindig első voltam, most mint utósónak kell bezárnom bajtársim hősi menetét.”

Az osztrák minisztertanács határozatának következtében mintegy 170 főt végeztek ki, 1500 elítélt került börtönbe, 40-50 ezer embert kényszersorozással vittek el és több ezren menekültek emigrációba. A kivégzések nemzetközi tiltakozást váltottak ki. Palmerston, Anglia miniszterelnöke a következőképpen ítélte meg a történteket: „Az osztrákok a legnagyobb vadállatok azok közül, akik valaha a művelt ember nevet birtokolták; kegyetlenkedésük Galíciában, Olaszországban, Magyarországon és Erdélyben csupán az afrikai és haiti négerek eljárásához hasonlítható.”

Forrás: http://www.ng.hu/Civilizacio/2005/10/Az_aradi_vertanuk_kivegzese

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

 

Luther Márton életútja matricás albumban – Beszélgetés Koltainé Somogyi Lillával

HKH  2017.10.06. 11:02

Luther Márton életútja matricás albumban – Beszélgetés Koltainé Somogyi Lillával

Budapest – A Luther Márton életét bemutató matricás album a Luther Kiadó könyvesboltjában és internetes áruházában szeptember 27-től megvásárolható. A matricás albumról és az előző évhez képest bevezetett változtatásokról kérdeztük a kötet egyik szerkesztőjét, a Gyülekezeti és Missziói Osztály gyermek és ifjúsági referensét, Koltainé Somogyi Lillát. Szöveg: Galambos Ádám

– Hogyan épül fel a most kiadott kötet?

– A Matricás album Luther Márton életét mutatja be 83 kis illusztráción – matricán – keresztül, valamint a képeket magyarázó, a kisgyerekek számára is érthető nyelven megírt szövegekkel, melyeket Zsugyel-Klenovics Katalin lelkésznő válogatott. A gyerekekhez Kállai Nagy Krisztina csodás grafikái hozzák még közelebb az ötszáz éves történéseket.

– Az album az ötszáz éves évfordulóra jelent meg, de átível a következő évre is. Tudatos volt, hogy ebben a tanévben jelenjen meg?

– Igen. Terveink szerint októberre, amikor a reformáció emlékévének fő rendezvényei lesznek, a gyerekek már elkezdik a matricák gyűjtését, ragasztgatását, így számukra is lesz egy friss kép arról, hogy ki is Luther Márton. Az album segítségével megismerhetik, hogy Luther éppen olyan kicsi gyerek is volt, mint ők, járt iskolába, majd úgy döntött, hogy szerzetes lesz, és ekkor is folyamatosan tanult, képezte magát. Egy iskolás gyermek ezzel fog tudni azonosulni. Másrészt úgy gondolom, hogy ebben az évben ünnepeljük a reformáció ötszáz éves évfordulóját, de a reformáció hatása tovább dolgozik, az ünnepléssel nem ér véget, szép ívet kap, ahogyan a tanév is folytatódik 2018-ban is.

– Van más tervetek is a 2018-as tanévre Luther Márton életútjával kapcsolatban?

– Szeretnénk kiadni egy családi naptárat, amely a matricás album eszenciáját tartalmazná. Tizenkét képet választottunk egy-egy hónap fő képeként. A képek mellett leírások lesznek, amik végigveszik Luther életének fő állomásait. A naptár az aktuális dátum és névnapok féltüntetésen túl lehetőséget ad a családtagok programjainak beírására, így megkönnyíti a családi élet szervezését. Reményeink szerint a naptár októbertől szintén megvásárolható lesz, és az ünnepi rendezvényeken már ajándékozható is.

– A Luther Márton életútját bemutató matricás album a második matricás kiadványa a Gyülekezeti és Misszió Osztálynak. Változtattatok az előző évhez képest a koncepción?

– Az elmúlt tanévben Pál apostol életével ismerkedhettek meg a gyerekek a matricák gyűjtése során. Ekkor a matricák külön tasakokban, ötösével voltak csomagolva. A felhalmozódott egyforma matricák cseréje azonban nagyon nehezen valósult meg. Ennek kiküszöbölésére idén az összes matrica, tehát mind a nyolcvanhárom darab egyszerre lesz megvásárolható a füzettel. A tapasztalatok alapján az is kérés volt, hogy ne legyen olyan sok gyűjthető matrica, így ennek a számát is csökkentettük. Bízom abban, hogy kiadványunk így jól használható lesz a lelkészek, a hitoktatók számára a gyülekezeti életben!

– Mit javasolsz az album használatához?

Továbbra is szeretném, ha a gyűjtögetés és a csere izgalma nem veszne el az album használatakor. A legjobb megoldás az lenne, ha a lelkész, amikor megvásárolja az albumokat, a hozzájuk tartozó matricákat összekeverné, és véletlenszerűen adna belőle a gyerekeknek tetszés szerinti darabot. Így továbbra is előfordulhat, hogy lesz a gyereknél megegyező matrica, de az is biztos, hogy el fogja majd tudni cserélni gyülekezeten belül. Persze most is van kockázat, mert pont annyi matrica van, amennyi az albumokba kell. De úgy gondolom, hogy ez most mégis könnyebben átlátható és kezelhető lesz mindenki számára.

Luther Márton nyomában – Matricás album
Szerkesztette: Koltainé Somogyi Lilla, Zsugyel-Klenovics Katalin
Grafikus: Kállai Nagy Krisztina
Luther Kiadó, 2017
40 oldal / 198×265 mm / irkafűzött / ISBN 978-963-380-113-0

Forrás: http://www.ref500.hu/kiadvanyok/luther-marton-eletutja-matricas-albumban-2013-beszelgetes-koltaine-somogyi-lillaval/

Megrendelhető:

http://bolt.lutheran.hu/kategoriak/konyvek/luther-marton-nyomaban-detail

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

Reformáció 500: Október 31-én egész napos központi megemlékezést tartanak

HKH  2017.10.04. 23:43

Reformáció 500: Október 31-én egész napos központi megemlékezést tartanak

Budapest – Az egyház minden tettének az evangéliumot kell szolgálnia és ebbe sosem fáradhat bele – mondta Steinbach József református püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) elnöke, a reformáció hónapjának megnyitóján, 2017. október elsején, vasárnap este Budapesten. Az alkalmat protestáns kórusok színes programja színesítette. 

 

 

Magyarország Kormánya 2013. október 29-én döntött arról, hogy a 2017-ben félezer éves reformáció megünneplésének összefogására, valamint koordinálására létrehozza a Reformáció Emlékbizottságot. A bizottság egyik fő célja, hogy a lehető legtöbb emberhez juttassa el azt a fontos üzenetet, hogy a protestantizmus nem csupán 500 éve, hanem 2017-ben is képes megújulást hozni. Így fontos olyan programokkal és aktivitásokkal megemlékezni az idei 500 esztendős évfordulóról, hogy azok tükrözzék az előregondolkodást, továbbá a jövőbe tekintést úgy, hogy közben visszatérnek a gyökerekhez, ha úgy tetszik a forráshoz.

Ennek jegyében nem csupán 2017-ben, hanem már évekkel korábban elindult az a több száz – Kárpát-medence szerte – párhuzamosan futó reformációs tematikájú program, kiállítás, és kulturális rendezvény, amelyek ennek az előregondolkodásnak a jegyében születtek meg. Ennek a megemlékezés-sorozatnak a központi eleme október 31-én lesz, jelképesen azon a napon, amikor Luther Márton 1517-ben kiszögezte 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára, ezzel útjára indítva Európa és a világ egyik legjelentősebb megújulási mozgalmát.  

Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a reformáció 500. évfordulója előtt tisztelgő rendezvény 10 órakor protestáns istentisztelettel kezdődik, majd Orbán Viktor miniszterelnök ésBalog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere mond beszédet. A délelőtti programot a Duna televízió élőben közvetíti, a délutáni műsort pedig az M5 kulturális csatorna felvételről sugározza majd – közölte. A miniszteri biztos kiemelte, szeretnének méltó módon, oldottan, közösségben ünnepelni, lelki és szellemi programot kínálni. Olyan műsort állítottak össze, amely nem csupán az egyházról, hanem a nemzetről, Európáról és az egész világról is szól.

A cikk folytatása a Tovább... gombra kattintva érhető el!

 

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Támogatónk

 
Kapcsolat
 
Galéria
 
Eseménynaptár
 
Segíthetünk?
 
Tájékoztató
 
Szervezeteink
 
Hasznos
 
Látogatók
Indulás: 2016-03-01
 
Vendégkönyv
 

A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE // WISE-VOGUE    *****    * GP Life * Webes hírek * Nem csak gportálos oldalaknak * GP Life * Webes hírek * Nem csak gportálos oldalaknak *    *****    Ha fújnak az õszi szelek - forogjanak a papírforgók!!! Négy szép színes forgó érkezett a Mesetárba! Kukkantsatok be!