szre
Kezdőlap

Vissza a kezdőlapra!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek
 
Bemutatkozás
 
Lelkészi Hivatal
 
Facebook
 
 
Honnan néznek?
 
Hírek - cikkek

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Keresztyén Karácsonyi Könyvvásár

HKH  2017.11.30. 14:04

Bibliás Könyvesbolt

Keresztyén Karácsonyi Könyvvásár a Lónyayban december 8-9-én!

A könyvvásár ideje alatt (december 8-án és 9-én egész nap) a Bibliás Könyvesboltban minden könyvet 15% kedvezménnyel vásárolhatnak meg!

 

Forrás: https://www.facebook.com/biblias.konyvesbolt/photos/a.185688018457747.1073741829.185556805137535/525295401163672/?type=3&theater

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

Magyar Református Szeretetszolgálat - Nyilas Misi Pakk program

HKH  2017.11.29. 11:14

Magyar Református Szeretetszolgálat

 

Nyilas Misi Pakk programunkhoz december 15-ig várjuk a nélkülöző gyermekeknek szánt karácsonyi ajándékokat. Csatlakozz gyűjtésünkhöz! Segíts te is szebbé varázsolni egy gyermek karácsonyát! Gyűjtőpontok: www.jobbadni.hu/nyilas-misi-pakk

2017 karácsonyán tegyük szebbé azoknak a gyermekeknek az ünnepét, akik egyébként mástól nem kapnának ajándékot, sőt, a mindennapjaikat is nélkülözésben töltik.

 

Ajándékozz szeretetet – ajándékozz szeretettel!

 

 

Ismerős érzés, amikor egy szerettünk épp az ajándékát bontogatja, mi pedig izgatott örömmel várjuk, hogy milyen boldogságot okoz a meglepetésünk. Sokszor mi magunk is ugyanannyira örülünk az ajándéknak, mint az, aki kapta, hiszen az ő boldogságát látva mi is elégedettek vagyunk, elértük célunkat: boldogságot csempésztünk valaki életébe.

Ugyanezt élhetjük át akkor is, amikor egy ismeretlennek készítünk karácsonyi meglepetést. Bár nem vagyunk jelen az ajándék kibontásakor, mégis ott vagyunk, hiszen a szeretetünket is becsomagoljuk az ajándékkal együtt.

2017 karácsonyán tegyük szebbé azoknak a gyermekeknek az ünnepét, akik egyébként mástól nem kapnának ajándékot, sőt, a mindennapjaikat és nélkülözésben töltik.

Csempésszünk egy kis törődést, különleges szeretetet az ünnepükbe!

A Magyar Református Szeretetszolgálat november 15. és december 15. között országos gyűjtőpontjain szeretettel várja a cipősdobozba csomagolt ajándékokat.

 

Mi kerüljön a csomagba?

 • nem romlandó édesség
 • írószer
 • játék
 • könyv
 • tisztálkodási szer
 • sapka
 • sál
 • egy kedves üzenet
 • szeretet

Fontos:

 • külön becsomagolni a doboz alját és tetejét (hogy nyitható legyen)
 • feltüntetni, hogy milyen korú, nemű gyermeknek készült a csomag.

 

Forrás: http://jobbadni.hu/nyilas-misi-pakk/

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

Koraszülött karácsonyfák

HKH  2017.11.29. 11:01

Koraszülött karácsonyfák

„Mit kívánhatnék most még itt, Ádvent előtt, koraszülött karácsonyfák, meg sem vásárolt és máris megunt ünnepi díszletek áradatában? Jókedvet – és aztán bőséget. De a leginkább azt az isteni bölcsességet, hogy a kettő rendjét sose hagyjuk megbontani, tudván, hogy az ajándékozó mindig több, mint az ajándék" – Bogárdi Szabó István püspök gondolatai.

 

 

Még október közepén, rokonlátogatóból hazafelé tartva, bementem a sztárda mentén ékeskedő bevásárlóközpont egyik lakberendezési csarnokába, hogy vegyek egy szappantartót. Néha ezt is kell vásárolni. De nem találtam – legalábbis ott, ahol az efféle cikkeket tartják a polcokon. Az egész emelet karácsonyi kellékekkel volt telezsúfolva. Mégcsak október van, és lám, máris itt van egy fél országra való flitter, karácsonyfadísz, plüssangyal és mindenféle apró jószág a bethlehemi jászolba, csomagolópapír ezernyi változatban, és mindenféle elektromos csillag és csilla-villa – nyomasztó bőség! Aztán egy emelettel feljebb megtaláltam, amire szükségem volt. Már el is feledtem volna az üzleti világ nyomulását, amikor pár napja egy másik bevásárlóközpont parkolójában azt vettem észre, hogy kiemelt és elkülönített helyen ezrével sorakoznak a karácsonyfák, szépen, rendbe rakva, magasság és fajta szerint, hazaszállításra előkészítve, védőhálóban. Még ádvent sincs, de már (jelzi a gesztus nem is olyan tapintatosan!) ideje felkészülni – mi mással? – vásárlással!

 

A cikk folytatása elérhető a Tovább... gombra kattintva!

Indul az adománygyűjtés

HKH  2017.11.29. 10:47

Indul az adománygyűjtés

Ismét gyűjtést szervez a Kárpát-medencei Református Oktatási Alap a határon túli magyar anyanyelvű oktatás megsegítésére. A református iskolák diákjai által gyűjtött adományokat többek között óvodák és iskolák indítására, fenntartására, valamint Bibliák ajándékozására fordítják.

 

 

„2016-ban száznál több református köznevelési intézmény kapcsolódott be a Kárpát-medencei Református Oktatási Alap adománygyűjtésébe. A tanulók és pedagógusok 15 557 228 forint összegű adományt gyűjtöttek, a Magyar Református Egyház 11 millió forint összeggel egészítette ki az alapot, a Magyar Bibliatársulat pedig mintegy 1,25 millió forint összegű revideált újfordítású teljes bibliával támogatta a 2016. évi célokat" – tájékoztatta honlapunkat Ábrám Tibor tiszáninneni főgondnok, a Kárpát-medencei Református Oktatási Alap adománygyűjtésének koordinátora.

A Generális Konvent elnökségének köszönetét tolmácsolva a főgondnok elmondta, hogy a testület hálaadással köszöni meg a Kárpát-medence református intézményeinek elkötelezettségét és az adománygyűjtésben is megmutatkozó testvéri szolidaritását a külhoni intézményekkel, azok tanulóival és nevelőivel.

A cikk folytatása elérhető a Tovább... gombra kattintva!

Hospice Világnapi Hálaadó Ünnepség

HKH  2017.11.13. 21:29

Hospice Világnapi Hálaadó Ünnepség

 

Forrás: https://www.facebook.com/majoshazai.hospice.haz/photos/a.1726050647661190.1073741828.1725993921000196/1945011822431737/?type=3&theater

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

ÁTADTÁK A REFORMÁTOROK TERÉT BUDAPESTEN

HKH  2017.11.13. 10:50

ÁTADTÁK A REFORMÁTOROK TERÉT BUDAPESTEN

 

Átadták a reformátorok terét vasárnap Budapesten. A Sashalom városrészében kialakított tér átadó ünnepségén Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere elmondta: közös felelősségünk, hogy meglátszódjon Magyarországon, hogy itt keresztények élnek. Gulyás Gergely az ünnepségen kiemelte: a reformáció és a magyarság múltja, jelene és jövője kéz a kézben jár. A Fidesz frakcióvezetője szerint a magyar történelemben a protestáns hit gyakorlásáért vívott küzdelem mindig együtt járt a magyarság megmaradásáért folytatott harccal.

 

 

Gulyás Gergely felidézte az 1674-ben hitük miatt gályarabságra ítélt 47 lelkész történet, hozzátéve hogy a magyar protestánsok évszázadokon keresztül nem tehettek mást, minthogy az üldöztetések közepette “konokul ragaszkodtak hitükhöz, meggyőződésükhöz, a krisztusi tanításhoz és egyházukhoz”. “A kálvinista nyakasság nemzeti karakterünk részévé vált” – jegyezte meg.

A gályarabok története évszázadok óta él a magyar nép tudatában, és azt tanítja ma is, hogy keresztény és magyar ember nem tagadhatja meg sem hazáját, sem hivatását, sem vallását – mondta Gulyás Gergely. Megjegyezte: a reformáció 500. évfordulója nemcsak a protestánsoknak, hanem minden magyarnak ünnep, amely a reformációnak a magyarság megmaradásában betöltött szerepére emlékeztet.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere köszöntőjében úgy fogalmazott: közös felelősségünk, hogy a hit megvallása szobrokban vagy más jelekben ne valamifajta egyházi kötelesség legyen, ne csak a templomok négy fala között valósuljon meg, hanem “legyünk ott a térben”, amely a történelem során “számunkra adatott”.

“Közös felelősségünk, hogy meglátszódjon Magyarországon, hogy itt keresztények élnek” – hangoztatta a miniszter.

 

 

A cikk folytatása elérhető a Tovább... gombra kattintva!

 

Egy doboznyi szeretet

HKH  2017.11.13. 10:46

Egy doboznyi szeretet

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) egyszerű, tetszetős, környezetbarát doboz segítségével gyűjt a nehéz körülmények között élő, nélkülöző családok, betegek, gyermekek és idősek számára tartós élelmiszert, tisztítószereket.

A dobozban benne van az Ön szeretete, hiszen adományával egy családot segít, ahol kisgyermekek, idősek vagy betegek vannak. A Szeretetszolgálat munkatársai hálásan továbbítják az Ön segítségét azok felé, akik már lemondtak minden támogatásról.

 

 

A Szeretetdobozt elsősorban tartós élelmiszerrel lehet feltölteni, mint amilyen a cukor, olaj, konzerv, liszt, kakaó, tea, fűszerek, édesség. Továbbá örömmel fogadnak tisztálkodási- és tisztítószereket is: mosószert, öblítőt, fogkrémet, gyermek és felnőtt pelenkát, sampont, tusfürdőt.

A szervezet az egész Kárpát-medencében évente több ezer rászoruló részére juttat el támogatóik segítségével élelmiszert, ruhaneműt és más alapvető tárgyi eszközöket. „Egy doboznyi szeretet" reményt jelenthet a túléléshez és örömöt a nélkülözések közepette.

Csatlakozzon Ön is a Református Szeretetszolgálat kezdeményezéséhez, töltsön meg gyülekezetével, családjával egy – vagy akár több – dobozt, majd juttassa el a Szeretetszolgálat irodáiba és időszakos gyűjtőpontjaira.

 

Kiemelt időszak az ünnepek előtt: 2017. december 15-ig.

További információk a 06/1 273 0449-es telefonszámon.

Forrás: jobbadni.hu

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

Közösen emlékeztek a reformációra a reformátusok és az evangélikusok

HKH  2017.10.18. 10:31

Közösen emlékeztek a reformációra a reformátusok és az evangélikusok

Budapest – „Jó lenne, ha úgy tudnánk ma délután elbúcsúzni, hogy nem ötszáz év múlva találkozunk újra." Hálaadó istentiszetelettel, úrvacsorai közösséggel és közös zsinati üléssel emlékezik a reformáció 500. jubileumán a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház. Az október 13-i ünnepségek előtt a két egyház vezetői tartottak sajtótájékoztatót.

 

 

„A mai nap a kommunikációról és kommunióról szól” – fogalmazott Hafenscher Károly, a Magyarországi Evangélikus Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, aki szerint a 2017-es jubileumi esztendő értelme, hogy megnézzük, mi az, ami elválaszt, hanem arról, hogy megkeressük és megéljük, mi köt össze bennünket. Magyarország Kormánya is azt a célt tűzte ki erre az évre, hogy a programokon keresztül felmutassa a reformáció kincseit és hatását. „A reformáció igazi örökösei azok a protestáns egyházak, akik kéz a kézben indultak el a 16. században. Bár külön utakat választottak a század végén, mégis összetartoznak” – hangsúlyozta a Reformációi Emlékbizottság munkájáért felelős miniszteri biztos. Noha más tradíciók, kegyességi irány és istentiszteleti rend jellemzi, de a közös alap tagadhatatlanul össze is köti őket – ezt a közösséget szeretné a két egyház megélni az október 13-i közös zsinaton is. Mint mondta, fontos ezt a közösséget kifelé is megmutatni, 2017 ilyen értelemben is az ökumenikus igyekezet éve.

Abaffy Zoltán, a Magyarországi Evangélikus Egyház Zsinatának nem lelkészi elnöke a reformáció évében megvalósult gyülekezeti és egyházi programok áldásos eredményeiről számolt be: mint mondta, nagy öröm, hogy egyházaink tagjai az ökumenéről ebben a formában is tanúskodhattak. Erre személyes példaként saját közösségének, a debreceni evangélikus gyülekezet programjait említette, ahol idén tartott előadást például a katolikus megyéspüspök, október 29-én pedig Fekete Károly tiszántúli református püspök hirdeti az igét az ünnepi, úrvacsorás istentiszteleten. „Remélem, hogy ezek az alkalmak megmaradnak, nem csak a jubileumi évben találkozunk és dicsőítjük együtt Istenünket – tette hozzá. – Ne feledjük, hogy lesz Reformáció 501 és 502 is, ezért adja Isten, hogy egyházaink, gyülekezeteink közvetlen kapcsolata megmaradjon és tovább épüljön.”

Huszár Pál, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnöke hangsúlyozta, hogy ünneplésre, emlékezésre és tanulságok levonására gyűlnek össze a két egyház legfőbb döntéshozó testületei. „Történészként és egyházvezetőként is azt gondolom, a múltat úgy érdemes felidézni, ha a jelen számára is találunk benne mondanivalót, amit meg is szólaltatunk” – mutatott rá Huszár Pál. A református főgondnok Illyés Gyula gondolatai nyomán vallja, hogy a reformáció az anyanyelvű igehirdetés, a protestáns iskolarendszer, a nyomdák és a hitvitázó irdalom segítségével nemzetmegtartó erővé vált Magyarországon. Mint mondta, a református köznevelésnek hála a mai napig igaz, hogy a felekezeti iskolákból kikerülő fiatalok megállják a helyüket a közéletben is. A reformáció és a magyarság kapcsolatát Csanády Imre ismert versrészletével is megerősítette: „Mégis megtartódat benne becsüld, magyarság, ország lappangott itt, mikor nem vala ország.”

Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkész elnöke beszámolt róla, hogy a közös zsinat elsődleges célja a megemlékezés, amikor „megerősítjük egymást abban a nagy üzenetben, amiért fontos számunkra az ötszáz év megünneplése”. Mint mondta, a nagy üzenet ugyanaz, ami fél évezrede is: az Istent kereső ember számára, aki szorongások és nehézségek közepette él, hirdetni Krisztust, mert egyedül Ő a megoldás.

Bogárdi Szabó István emlékeztetett a 266 ével ezelőtti nagygeresdi evangélikus-református zsinati ülésre: az úgynevezett „szükségzsinaton”, megalapozták azt az utat, melyet 1973-ban a Leuenbergi Konkordia elfogadásával folytattak. Ennek nyomán a református és evangélikus egyházak közösen gyakorolják a szószéki és úrvacsorai közösséget. „A két egyház egysége az igehirdetésben és a sákramentális szolgálatban már megvalósult” – hangsúlyozta a református egyházi vezető.

A dunamelléki püspök arra is felhívta a figyelmet, hogy Jézus Krisztus követése következményekkel jár a mai világban is, ezért „jó lenne, ha úgy tudnánk ma délután elbúcsúzni, hogy nem ötszáz év múlva találkozunk újra”. Bogárdi Szabó István szerint sok kérdés és sok ügy van, amit együtt kell megtárgyalnia a két egyháznak, mellyel egymás szolgálatát és küldetését is erősítik. Mindez azért fontos, hogy „érvényes szót tudjunk mondani a mai világban Istent kereső, sokféle szorongásban, zűrzavarosságban élő embernek – itt Magyarországon, Európában és az egész világon, ahol ez lehetséges”.

 

 Szöveg: Farkas Zsuzsanna, fotó: Asszonyi Eszter, Vargosz

Forrás: http://www.ref500.hu/hirek/koezoesen-emlekeztek-a-reformaciora-a-reformatusok-es-az-evangelikusok/

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

 
 
 
Dokumentummal kapcsolatos tevékenysé

 

Élelmiszergyűjtés több helyszínen

HKH  2017.10.18. 10:22

Magyar Református Szeretetszolgálat 

Élelmiszergyűjtés több helyszínen

 

A következő napokban több bevásárlóközpontban vagy élelmiszerbolt előtt találkozhatnak a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársaival és önkénteseivel.

 

Rászoruló családoknak gyűjtünk élelmiszert és higiéniás eszközöket a következő helyszíneket és időpontokban:

október 21. (szombat) 10-18 óra között

– Budaörsi Auchan

– Dunakeszi Auchan

október 22. (vasárnap) 10-18 óra között

– Budaörsi Auchan

– Dunakeszi Auchan

Bevásárlása során gondoljon a nélkülözésben élőkre és adományával járuljon hozzá ahhoz, hogy segítséget nyújthassunk a rászoruló családoknak! Ha nem tud eljutni a gyűjtések helyszínére, tárcsázza a 1358-as adományvonalat, mellyel hívásonként 250 forinttal támogathatja a gyűjtést.

Mikre van a legnagyobb szükség?

– cukor

– étolaj

– konzerv

– kakó

– tea

– édesség

– liszt

– fűszer

– fogkrém

– fogkefe

– tusfürdő

– sampon

 

 
 
Áldás, békesség!
Szigethalmi Református Egyházközség

 

Nemzeti Megemlékezés részletes programja

HKH  2017.10.18. 07:45

Nemzeti Megemlékezés részletes programja

 

Megérkezett az emlékév kiemelt eseménye, az október 31-i Nemzeti Megemlékezés programja. A Papp László Sportarénában délelőtt 10-től délután 15 óráig tartó események részletes leírását az alábbiakban olvashatják.

 

 
 

Ökumenikus Istentisztelet

Az egész napos megemlékezést ökumenikus istentisztelet vezeti be, melyre az igei ráhangolást Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök tartja, míg a bűnbánati meditációt és az evangéliumhirdetést Bogárdi Szabó István református püspök. Igét hirdet Steinbach József, a Magyarországi Egyházak Ökomenikus Tanácsának (MEÖT) elnöke.

 

Reformáció Emlékév köszöntő emlékező program

Az Istentiszteletet követően Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter, a program házigazdája köszönti a megjelenteket. Ezután tekinthetjük meg a Reformáció Emlékév képi összefoglalóját. Lovász Irén énekét követően pedig sor kerül Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnökének beszédére. A miniszterelnöki beszéd után a népszerű énekes, Molnár Ferenc Caramel „Mely igen jó az Úristent dícsérni” énekfeldolgozását hallgatjuk meg, majd két európai protestáns egyházi vezető: Gottfried Locher és Heinrich Bedford-Strohm köszönti videóüzenetében az ünneplő gyülekezetet.  A programot vers, és a Kaláka együttes száma színesíti.

Az ebédszünet után, 13:00 órától a Keresztmetszet evangélikus és református fiatalokból álló könnyűzenei együttes műsora, illetve Bánki Beni reformáció témájú, slam poetry előadása gazdagítja a programot.

 

Gálaműsor

A 13.30-kor kezdődő gálaműsor részben a Reformáció Emlékévben lezajlott programokra, bemutatókra épül, részben pedig új, kifejezetten erre az estére készült produkciókból áll. Műfajában rendkívül változatos: filmbejátszást, verseket, kórusműveket, zenei produkciókat, könnyűzenei számokat, s tánckoreográfiákat is láthatunk a reformáció szellemében.

Zenei részről nagy szerepet kap a Kaláka Együttes és Pálúr János, továbbá Tóka Ágoston orgonaművészek. Fellép Mező Misi és barátai, míg Lovas Irén gyönyörű zsoltár részleteket énekel. Magyarországi zenei ősbemutató is lesz, Gárdonyi Zsolt „Calvin Suite” című harsona kvintettje, amelyre az Experidance táncosai mutatnak be egy koreográfiát. Részletek lesznek a híres Sárospataki Hitvitából kiváló színművészek előadásában, akiktől az est folyamán ezen kívül több gyönyörű verset is hallhatunk. Akik ezeket előadják: Rajkai Zoltán, Lux Ádám, Quintus Konrád, Pap Katalin. Megtekinthetjük a Reformáció Emlékbizottság kisfilm pályázatának nyertes alkotását, és a debreceni Csokonai Nemzeti Színház előadásából is láthatunk részletet, amely a Reformáció Emlékév tiszteletére hirdetett drámapályázatot.  Mindezt gyermeki bájjal és igazi művészettel a Vox Iuventutis debreceni gyermekkórus dallamai kísérik. Ezeken kívül az ezen az estén szerte Németországban egyszerre bemutatásra kerülő „Luther” című musical előadásába is bekapcsolódhatunk. A Pünkösdi Zene Misszió vezetésével pedig reméljük, a közöség is együtt énekel majd a szereplőkkel. A gálaműsort Bényi Ildikó és Gundel Takács Gábor narrálják.

A napközbeni programok alatt az egyik emeleti helyiségben kiállítások láthatóak, fotókiállítás, valamint reformáció történeti kiállítás. A másik teremben a gyerekek részére egész napos programok, színházi produkciók, táncprogram, foglalkozások, játékos vetélkedők lesznek.

 

Forrás: http://reformacio2017.hu/2017/10/13/megerkezett-az-oktober-31-i-nemzeti-megemlekezes-reszletes-programja/

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

 

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Támogatónk

 
Kapcsolat
 
Galéria
 
Eseménynaptár
 
Segíthetünk?
 
Tájékoztató
 
Szervezeteink
 
Hasznos
 
Látogatók
Indulás: 2016-03-01
 
Vendégkönyv
 

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints