szre
Kezdőlap

Vissza a kezdőlapra!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek
 
Bemutatkozás
 
Lelkészi Hivatal
 
Facebook
 
 
Honnan néznek?
 
Hírek - cikkek

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Református kitüntetettek

HKH  2017.08.19. 10:50

Református kitüntetettek

Augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket adnak át. Cikkünkben a református díjazottakról számolunk be.

 

 

Kimagasló szakmai munkája elismeréseként Magyar Érdemrend Középkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át Vladár Gábor, a Pápai Református Teológiai Akadémia volt rektora, egyetemi tanár.

Kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Kontra Miklós, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar Magyar Nyelvtudományi Tanszékének egyetemi tanára.

Magas színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át Berkesi Gábor, a Budapest-Pozsonyi úti Református Egyházközség lelkipásztora, a budapesti Baár-Madas Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium iskolalelkésze, Enghy Sándor református lelkipásztor, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia egyetemi tanára, Gaál Sándor, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Teológiai Intézet Missziói és Felekezettudományi Tanszékének egyetemi docense, a Tiszántúli Református Egyházkerület Nyírségi Egyházmegyéjének esperese és Kántor Pál, a hamiltoni Kálvin János Magyar Református Egyház lelkésze, költő.

Kimagasló tevékenysége elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Kovács Kálmán, a Baktalórántházai Református Egyházközség lelkipásztora és Nagy Gábor, a budapesti Karácsony Sándor Rózsatéri Református Általános Iskola és Óvoda igazgatója

Magas színvonalú szakmai munkájáért Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át Andrási Szabolcsné, a Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskola igazgatóhelyettese, pedagógusa.

 

Idén tizenegy ember, illetve szervezet kapta meg Külhoni Magyarságért Díjat, amelynek alapításáról 2011-ben döntött a kormány. A díj a külhoni magyar közösségek érdekében a közéletben, az oktatásban, a kultúrában, a nemzet örökségének megőrzésében, az egyházi életben, a tudományban, a tömegtájékoztatásban, a gazdasági önszervezőségben kiemelkedő tevékenységet végző magyarországi és a külföldi személyeknek és szervezeteknek adományozható. Díjat kapott mások mellett a Nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon (Kárpátalja) és Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke is.

 

reformatus.hu

Forrás: http://www.reformatus.hu/mutat/14005/

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

Kiállítás megnyitó - A REFORMÁCIÓ TÖRTÉNELMI ÉS KULTURÁLIS ÖRÖKSÉGE

HKH  2017.08.18. 14:12

Magyar Néprajzi Társaság

A REFORMÁCIÓ TÖRTÉNELMI ÉS KULTURÁLIS ÖRÖKSÉGE

ORSZÁGOS KÉZMŰVES KIÁLLÍTÁS A REFORMÁCIÓ 500. ÉVFORDULÓJÁRA

 

 

Mindenki figyelmébe ajánljuk!

Forás: https://www.facebook.com/617890408230030/photos/a.617904928228578.1073741825.617890408230030/1751427394876320/?type=3&theater

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

Segíts iskolatáskával!

HKH  2017.08.18. 14:05

 

Segíts iskolatáskával!

Országszerte augusztus 31-ig gyűjti az új vagy használt, de még jó állapotú iskolatáskákat és tanszereket a Magyar Református Szeretetszolgálat. 

http://www.reformatus.hu/mutat/13977/

 

 

Forrás: https://www.facebook.com/reformatus.hu/photos/a.221655157904964.51725.213165542087259/1582017201868746/?type=3&theater

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

Szeretetünk nyelvei

HKH  2017.08.18. 13:50

Szeretetünk nyelvei

Fodor Attila és Fodorné Ablonczy Margit a Csillagpont kapcsolati programjai között tartottak előadást a szeretetről. Bár a hétköznapokban Mitka lelkész és családterapeuta, Attila pedig gépészmérnök és missziói gondnok, felváltva mondták el gondolataikat a szeretetnyelvekről, melyeket közösen megélnek és tanulnak egymástól. Még hitelesebbé tette eőadásukat, amikor elárulták, hogy az érkezésük előtti napon ünnepelték a huszadik házassági évfordulójuk.

 

 

"Mindenkit a saját nyelvén kell megszólítani, és meg kell ismernünk a másik szeretetnyelvét, ahhoz, hogy a kapcsolatainkban kiteljesedjünk. Isten ennek a vágyát szeretné felébreszteni bennünk. Így lehetséges, hogy a kettőnk hangja egy darabban szólaljon meg."

Gary Chapman a könyveiben öt szeretetnyelvet említ. Eleinte a haázaspár is ennyiről tartott előadást, de aztán ahogy egy-egy előadás után odament hozzájuk valaki, hogy hozzátegyen és kiegészítse azt, így ez a szám kibővült nyolcra. Nagyon fontos úgy szeretni, hogy az a másikhoz eljusson. Hogy ő azt megértse. A szeretetnyelvek bemutatása során arról is szóltak, ők hogyan tanulták meg egymás szeretetnyelvét. A szeretet olyan, mint az acél, ha hidegen hajlítjuk, alakítjuk ridegedik, keményedik, majd széttörik. De létezik olyan technológia, mellyel az acél alakítható - ez pedig a kovácsolás. Ha megfelelő hőmérséklet fölé melegítjük, akkor hajlítható anyaggá válik, nem fog eltörni. A kapcsolataink is ilyenek, ezekben feladat, hogy megtanuljuk úgy átadni a szeretetet, hogy az a másikat megfelelően felmelegítse, hogy a kapcsolat tartós legyen. Hogy ne ridegedjen, hidegedjen és törjön, hanem tartós és jó kapcsolat legyen.

A legfontosabb, hogy a szeretetünket úgy mondjuk el, úgy mutassuk meg, hogy a másik értse., mert hiába szeretünk a saját „nyelvünkön”, ha a másik nem beszéli azt. Az egymás nyelvén szerető szeretet melegíti fel eléggé kapcsolatainkat.

Móricz Márta Mikolt, fotó: Fekete Norbert

Forrás és a teljes cikk elérhető az alábbi linken:

http://csillagpont2017.reformatus.hu/media/hirek/v/szeretetunk-nyelvei/

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

„A pék Isten munkáját végzi, nem lehet biorobot”

HKH  2017.08.18. 13:20

„A pék Isten munkáját végzi, nem lehet biorobot”

 

Az igazi kenyérnek pedig lelke van, hiszen élő:
„Nem akarom túlspilázni, de Isten munkáját végezzük. Ha a lisztet és a vizet egymás mellé letesszük, akkor szinte akármeddig így állhatnak, semmi nem változik. Ha viszont ezeket összekeverjük, akkor élet lesz belőle. Ezzel az élettel pedig fogyaszthatóvá tesszük az ember számára emészthetetlen gabonát.  Nemcsak életet teremtünk tehát, de enni is adunk az embereknek."

Augusztus 20-án, vasárnap a MOM Kulturális Központban rendezik meg a III. Kenyérlelke Fesztivált. Ezen a napon minden a kenyérről szól: a gyerekek játékos formában tanulhatják meg a kenyér és péksüteményeknek a készítését, a felnőttek pedig a számtalan szórakozási lehetőség mellett egy kenyérsütő versenyen is részt vehetnek. A zenei színpadon óránként váltják egymást majd a népi és világzenei zenekarok.

A részletes program itt olvasható: http://
gyerekprogramok.info/iii-kenyerlelke-fesztival/
A rendezvényre ingyenes a belépés.

A közelgő Kenyérlelke Fesztivál kapcsán a Chef&Pincér a főszervezőtől, Vajda Józseftől kérdezte, milyen is az a kenyér, aminek lelke van. 

Az augusztus 20-ára a MOM Kulturális Központba szervezett harmadik Kenyérlelke Fesztivál a közös gasztroünnep mellett egyben egy verseny is, amelyen az ország legjobbnak tartott pékségei és házi pékjei vesznek részt.

Idén az alábbi pékségek kerültek be a versenybe: Pipacs, Pékműhely, Jacques Liszt, Marmorstein, Bazsalikom, Artizán, Kiskovász pékség, Királypék, Inez bagel shop, Csepregi pékség, The Mill, Panel pék, Innió étterem, G&D kézműves pékség.

A teljes cikk elérhető az alábbi linken:

http://www.parokia.hu/v/a-pek-isten-munkajat-vegzi-nem-lehet-biorobot/

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

Adománygyűjtés az őrségieknek

HKH  2017.08.14. 22:21

Adománygyűjtés az őrségieknek

„Egymás terhét hordozzátok, és így töltsétek be Krisztus törvényét!”

(Gal 6,2)

Mint arról megannyi beszámoló tudósított, augusztus 10-én súlyos viharkárok érték Nyugat-Dunántúlt, legsúlyosabban az Őrségi Egyházmegyét.

 

Számtalan ház, középület, templom megrongálódott. Egyházunk a Dunántúli Egyházkerülettel közösen közadakozást szervez a károk enyhítésére és a helyreállítások költségeire. Legyünk segítségül baj­ba jutott testvéreinknek! Kérjük gyülekezeteinket, hogy augusztus 27. vasárnapi istentiszteletük perselypénzét ajánlják fel erre a cél­ra! Az adományok a Dunántúli Református Egyházkerület alábbi szám­laszámára küldhetők, amelyre egyéni felajánlásokat is lehet tenni:

11748007-20902492

Kérjük, legyenek szívesek feltüntetni az adományoknál az „Őrségi viharkár” közleményt!

„Egymás terhét hordozzátok, és így töltsétek be Krisztus törvényét!”
(Gal 6,2)

Bogárdi Szabó István püspök
Huszár Pál főgondnok

 

Forrás:

http://www.parokia.hu/v/adomanygyujtes-az-orsegieknek/

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

 

Segíts iskolatáskával!

HKH  2017.08.12. 19:19

Segíts iskolatáskával!

Javában zajlik már a Magyar Református Szeretetszolgálat iskolakezdési kampánya: augusztus 31-ig várják az új vagy használt, de még jó állapotú iskolatáskákat és tanszereket. Az adománygyűjtésről Kőrösi-Gilicze Rékával, a szervezet kommunikációs vezetőjével beszélgettünk.

 

 

„Gyurma, ecsetek, sportfelszerelés, tornazsák, festékek, füzetek, vonalzó, körző, írószerek" – sorolja a kommunikációs vezető mindazokat az eszközöket, mellyel támogatható a rászoruló családok tanévkezdése. Augusztus 12-én és 13-án három budapesti helyszínen: a Corvin Plázában, a Duna Plázában és az Újhegy Bevásárlóudvarban várják a Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei a felajánlásokat. Mindkét nap 10 és 18 óra között van lehetőség az iskolatáskák és tanszerek leadására az üzletházakban.

Augusztus 31-ig országosan tizenhárom gyűjtőhelyen fogadják az adományokat, mindenki kiválaszthatja a hozzá legközelebbit. A helyszínek listája nyitvatartási idővel és a kapcsolattartók elérhetőségével itt olvasható. Az MRSZ még a 2016/17-es tanév végén felvette a kapcsolatot az iskolákkal és meghirdette iskolaszerkampányát, felhívva a figyelmet a támogatási program kezdetére. Így azoknak is lehetőségük van odaajándékozni iskolatáskájukat és megkímélt taneszközeiket, akik augusztusra tervezték az újak vásárlását. A beérkezett adományokat belföldön és a határon túli magyar területeken még a tanév megkezdése előtt és szeptember első heteiben juttatja el a Református Szeretetszolgálat a nélkülözőkhöz.

Online adományozásra a szervezet honlapján van lehetőség, ahol a célok között a tanévkezdést kell kiválasztani. További gyors és egyszerű adományozási formát jelent a 1358-as adományvonal tárcsázása, alkalmanként 250 Ft-tal támogatva a programot. Egy hívás több iskolai füzet árát fedezi. „A lehetőségeinkhez képest igyekszünk minél több családnak segíteni, ennek alapját pedig az adományozóink biztosítják" – mondta Kőrösi-Gilicze Réka, aki szerint mi magyarok hajlamosak vagyunk panaszkodni és azt hangoztatni, hogy nem figyelünk egymásra „A Szeretetszolgálatnál mi nem ezt tapasztaljuk. Ha jó üzenettel szólítjuk meg az embereket és bemutatjuk, hova kerülnek az adományok, sokan támogatják a jó ügyeket" – hangsúlyozta a szóvivő.

És hogy kikhez is jutnak el az iskolatáskák? Az MRSZ-hez napi szinten érkeznek az adománykérelmek, minden augusztusban megsokszorozódik a tanévkezdéssel kapcsolatos kérelmek száma. A szervezet munkatársain és mentorain keresztül számos rászoruló családot támogat egész évben, így iskolakezdés idején is. Intézményektől, családsegítő szolgálatoktól szintén számos megkeresés érkezik hozzájuk.

A kommunikációs vezető egyik meghatározó élményét is megosztotta egy korábbi iskolatáska osztásukról: Beregszászon egy általános iskolában egy harmadikos kislány futott oda a Szeretetszolgálat munkatársaihoz és szelíden érdeklődött, jutna-e neki is egy tolltartó, mert még soha sem volt neki. A következő táska, ami a kezükbe került a sok egyéb tanszer mellett a táskához tartozó többszintes tolltartót is tartalmazta. „Sokszor nem vagyunk tisztában azzal, hogy olyan tárgyak birtokában vagyunk, amik másoknak segítséget jelentenek és óriási örömöt szereznek" – fogalmazta meg.

Ha már tanév kezdés, nem feledkezhetünk meg a Szeretetszolgálat Nyilas Misi Ösztöndíjprogramjáról sem, mely biztosítja, hogy a szerény anyagi körülmények között élő tanulók tehetsége is kibontakozhasson. Senki se szenvedjen hátrányt, mert nem tudják állni a szülők a külön órák, a szükséges felszerelések árát vagy épp a versenyek nevezési díját, az útiköltségeket. Az ösztöndíjprogram nyílt pályázati rendszerű, a szervezet honlapján lehet benyújtani a jelentkezéseket rá.

Bővebb információ a jobbadni.hu oldalon olvasható. A gyűjtőhelyek listája és a kampány plakátja az oldal jobb oldalán, a Kapcsolódó letöltések menüpont alatt szintén elérhető.

 

Szoták Orsolya, fotó: MRSZ

Forrás: http://www.reformatus.hu/mutat/segits-iskolataskaval/

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

TÖRTÉNELMI EMLÉKHELY AVATÓ ÜNNEPSÉG VIZSOLYON

HKH  2017.08.04. 10:00

TÖRTÉNELMI EMLÉKHELY AVATÓ ÜNNEPSÉG VIZSOLYON

A Vizsolyi Református Egyházközség 2017. július 21-én hálaadó istentisztelet keretében ünnepelte idén a Vizsolyi Biblia kinyomtatásának eseményét, mely a reformáció 500. évfordulóján különleges aktualitással bír.

 

 

Ez alkalommal Magyarország Kormánya Történelmi Emlékhely minősítéssel erősítette meg a gyülekezet Árpád-kori templomát, mely a templomkertben található Mantskovit Múzeummal együtt ismét jelentős nemzeti zarándokhelyszínné vált. Avató beszédében Czibere Károly (EMMI) államtitkár úr hangsúlyozta, a Szentírás életünk számára tápláló kútforrás, mely az egész nemzetünk számára lett templomunkban Történelmi Emlékhelyként megjelölve a lelki szomjúság ellenszereként.

 

 

Kovács Ákos a Nemzeti Örökség Intézete képviselője és Baksy Mária az Abaúji Református Egyházmegye esperes asszonya államtitkár úrral közösen leplezte le a templomkertben felállított emlékoszlopot. Kovács Zsolt Levente lelkipásztor a gyülekezet közösségének hitvallását tolmácsolva kifejtette: A reformációs igehirdetés anyanyelvi élménye nélkül ma kevésbé értenénk és éreznénk, hogy az Úr szövetségesei vagyunk, győztes nép, mely hittel és igével harcolhat az ördögi káosz destruktív hatalmával szemben az élet megannyi területén. Csodásan cselekvő, nagyhatalmú és az ígéret földjére elvezető Istenünk van, aki ezt a helyszínt is képes volt különleges kegyelmével megajándékozni. Magyar népünk itt Vizsolyban az első nemzeti bibliakiadásunkra pillantva, nem csupán egy műkincskönyvet talál, hanem a csodásan működő és megtartó Isten szövetségébe kapaszkodhat bele tekintete.

 

forrás: tirek.hu

http://reformacio.ma/v/736/

fotó: tirek.hu, MTI

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

 

Vizsoly. Történelmi emlékhely

HKH  2017.08.02. 10:27

Vizsoly. Történelmi emlékhely

"A vizsolyi templom létezése óta a magyarság megmaradásának szimbóluma."

A vizsolyi református templom történelmi emlékhelyet jelölő sztéléavató ünnepségén vehettünk részt a napokban. A zsúfolásig megtelt Árpád-kori református templomban felemelő ünnepség részesei lehettünk, ahol Czibere Károly államtitkár ünnepi beszédében arra emlékeztetett, hogy az emlékhelyet jelölő tömb egy megszólítókő, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy Vizsoly magyar történelmünk és nemzeti identitásunk kialakításának, folyamatos megerősítésének fontos helyszíne.

2011 novemberében az Országgyűlés iktatta törvénybe a nemzeti és történelmi emlékhelyek fogalmát. Olyan kiemelkedő jelentőségű helyszínek ezek, amelyek nemzetünk történelmében meghatározó jelentőséggel bírnak. Akkor 36 ilyen helyet határoztunk meg, többek között a muhi csatamezőt, az egri és a sárospataki várat. Ha még van erre méltó hely Magyarországon, akkor ahhoz nem fér semmi kétség, hogy a vizsolyi református templom is közéjük tartozik! Annak ellenére, hogy itt nem volt sorsfordító csata, a politikát befolyásoló találkozó vagy éppen a történelem menetét megváltoztató esemény. De Vizsolyban olyan helyet jelölünk emlékhelynek, aminek jelentősége mindezekkel felér. Sőt!

Ugyanis a vizsolyi templom létezése óta a magyarság megmaradásának szimbóluma. Önmagában véve ez az abaúji Árpád-kori templom nemzetünk keresztyén gyökereinek ékes bizonyítéka. Ez a „román kori ékszerdoboz” itt Abaújban is példája annak a folyamatnak, hogy a magyar államiság kialakulása mennyire összeforrott az egyház szervezeti kiépítésével. A kettő együtt eredményezte a nemzet megerősödését és egyben Európába való betagozódását.

A reformáció korától pedig a település nevével és templomával összenőve a Vizsolyi Biblia a nemzet megújulásának a jelképe is lett. Hiszen a Vizsolyi Bibliával Károlyi Gáspár a nemzet kezébe adta Isten Igéjét, azt a fegyvert, ami száz légióval is felért, ami a 16. században a három részre szakadt Magyarországon megtartotta nemzethalál árnyékában a Kárpát-medencei magyarságot a teljes széthullástól, azokban a vérzivataros időkben. Mert hitet, kitartást és erőt kölcsönzött a mindennapokban.

De a Vizsolyi Biblia megteremtette azt az irodalmi magyar nyelvet is, amivel ma olvasunk, írunk és kommunikálunk, amivel kifejezzük magyarságunkat: egyszóval ami nélkül ma nem létezne a magyar kultúra sem! Ha van méltó hely ma Magyarországon, hogy elnyerje a történelmi emlékhely megjelölést, különösen a reformáció 500. évfordulóján, akkor az nem lehet más, mint Vizsoly, a református temploma, az itt nyomtatott első teljes magyar nyelvű Bibliájával együtt. Mint az abaúji térség neveltje és országgyűlési képviselője büszke vagyok, hogy részese lehettem ennek az ünnepi pillanatnak!

Szerzőnk Abaúj-Zemplén országgyűlési képviselője, egyetemi tanár, DRHE

Forrás: https://www.eszak.hu/megyei-korkep/2017/07/31/vizsoly-tortenelmi-emlekhely.eszak

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

 

Dunántúli központokat nyit az MRSZ

HKH  2017.08.02. 10:21

Dunántúli központokat nyit az MRSZ

Új raktárai és irodái épülnek 2020 tavaszáig a Magyar Református Szeretetszolgálatnak (MRSZ). Az ország nyugati felén is megvetik a lábukat: Alsóörsön és Pécsett is adománypontot hoznak létre, mivel minél több régióban szeretnének megjelenni. Azért is fejlesztenek a déli határ mentén, hogy könnyebben tudjanak adományokat szállítani a tranzitzónákhoz, ha arra lenne szükség. A részletekről Kőrösi-Gilicze Rékát, az MRSZ kommunikációs vezetőjét kérdeztük.

 

Mi a fejlesztés célja?

A program célja a szeretetszolgálat tevékenységi területének bővítése és erősítése, a hátrányos helyzetűek integrációja és reintegrációja. Hatszázötvenmillió forintot nyertünk erre kormányzati forrásból az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázatán, amit főként infrastrukturális fejlesztésre fordítunk. Adománypontokat, logisztikai raktárakat hozunk létre, és új eszközöket is beszerzünk majd. A tervek szerint 2020 márciusáig készülünk el mindennel.

Két új logisztikai központtal bővül a református szeretetszolgálat. Hol és milyen céllal épülnek ezek?

Két teljesen új, a mai elvárásoknak mindenben megfelelő raktár és logisztikai központ épül majd Ebesen és Gelénesen. Az akadálymentesített épületeket korszerű nyilvántartással látjuk el, ezzel segítve a gyors, folyamatos és pontos adománykezelést, és lesz külön helyünk az adományok csomagolására is. Ez a két központ a munkatársaink és a támogatottaink életét is megkönnyíti majd, gyorsabban tudjuk majd átvenni és átadni is az adományokat. Az ebesi helyszín a már meglévő debrecenit tehermentesíti majd, az ukrán–magyar határ közelében épü­lő gelénesi logisztikai központunk pedig Észak-Magyarország mellett a kárpátaljai adománykoordinációt fogja segíteni.

Hogy esett Pécsre a választás az egyik új iroda helyszíneként? Ez minden már meglévő irodától és raktártól messze esik.

Fontos számunkra, hogy a lehetőségeinkhez mérten az ország minél több régiójában megjelenjünk. Való igaz, hogy Pécsett és a környéken sem volt eddig irodánk, ezért örülünk a lehetőségnek. Hasonló újdonság, hogy Alsóörsön is lesz irodánk. A dunántúli jelenlétünk eltér a kelet-magyarországitól, a pályázat pont abban segít, hogy erősíthessük tevékenységünket, és segíthessünk más régiókban is.

Szentesen miért van szükség MRSZ-irodára?

Szükségünk van Csongrád megyei adománypontra, amely biztosítja az MRSZ jelenlétét. Ez most azért is fontos számunkra, mert a kollégáink rendszeresen járnak a röszkei tranzitzónába, és a menekültekkel foglalkozó programunk is folyamatos. Ezekhez nagy segítséget jelent, ha nem kell messzebbről szállítanunk a határra adományokat, hanem szükség esetén egy közelebbi településről tudjuk odavinni azt, amire szükség van. Az egyházmegye esperese ajánlotta a szentes-felsőpárti gyülekezetet, mert úgy látta, a gyülekezet tagjai aktívak és nyitottak a diakóniára. A szentesi ponton nemcsak tárolni fogunk, hanem ide a helyiek is hozhatnak majd adományokat – ez is fontos. 

Meseköz-busz
A program keretében két személy- és két adományszállításra alkalmas járművet is beszerezhet a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az egyik kisbuszt a tervek szerint átalakítják Meseköz-busszá, amely a hátrányos helyzetű régiókba vinne gyermekfoglalkozásokat. Az interaktív könyvklub fejlesztésre, kulturális nevelésre ad lehetőséget. – A program már működik, a busz lehetőséget ad arra, hogy minél több településre eljussunk a fejlesztő, játékos foglalkozásokkal – mondja Kőrösi-Gilicze Réka.

Hegedűs Márk

Forrás: http://www.reformatus.hu/mutat/dunantuli-kozpontokat-nyit-az-mrsz/

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Támogatónk

 
Kapcsolat
 
Galéria
 
Eseménynaptár
 
Segíthetünk?
 
Tájékoztató
 
Szervezeteink
 
Hasznos
 
Látogatók
Indulás: 2016-03-01
 
Vendégkönyv
 

Gyere és nézd meg a lovas és állatos blogom.Különbözõ érdekes történetekkel és sok friss blogbejegyzéssel.Jó nézelõdést!    *****    Ünnepi minijáték vár rád! Kattanj rá, küldd be a megoldást, és NYERJ! =)    *****    Az ASZTRO-suli mindenkit Szeretettel vár. Tanuld meg az asztrológiát a saját horoszkópod elemzésével -TELJESEN INGYEN!    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon akció! Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Párkapcsolati elemzés 2000 Ft. katt!    *****    Szereted a humort, jó zenéket? Szeretnél ilyen mûsorban részt venni? Keress oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!    *****    ONMYMIND \\ EGY ÁTLAGOS SRÁC BLOGOL MINDENRÕL AMI ESZÉBEJUT \\ ZENE, CIKKEK, KRITIKA? KATTINTS ÉS OLVASS MOST KEDVEDRE    *****    **********Rengeteg AKCIÓ! Vegyszermentes kozmetikmok és bio mosó és tisztítószerek, munkalehetõséggel! ***********    *****    OKTATÁS INGYENESEN az ASZTRO-suliban, Asztrológiai tanácsadás BECSÜLET KASSZÁS alapon! Fordulj hozzám bizalommal!