szre
Kezdőlap

Vissza a kezdőlapra!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek
 
Bemutatkozás
 
Lelkészi Hivatal
 
Facebook
 
 
Honnan néznek?
 
Gyülekezeti tagság

Figyelem!

A hivatalban a személyi kartonokat/adatokat szeretnénk naprakésszé tenni. Sokat segítene, ha

az online kérdőívet minél többen kitöltenék! Köszönjük szépen az együttműködést!

 

KÉRDŐÍV

 

 

Gyülekezeti tagság

 

„Hiszen erre hívattatok el, mivel Krisztus is szenvedett értetek, és példát adott nektek, hogy az ő nyomdokait kövessétek: ő nem tett bűnt, álnokság sem hagyta el a száját, mikor gyalázták, nem viszonozta a gyalázást; amikor szenvedett, nem fenyegetőzött, hanem rábízta ezt arra, aki igazságosan ítél. Bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy miután meghaltunk a bűnöknek, az igazságnak éljünk: az ő sebei által gyógyultatok meg. Mert olyanok voltatok, mint a tévelygő juhok, de most megtértetek lelketek pásztorához és gondviselőjéhez.

I Péter 2:21-25

 

Mindenkit szeretettel és jó szívvel várunk közösségünkbe! Gyülekezetünk teljes jogú (úrvacsorázó és választójogosult) tagjává válni az alábbiak szerint lehetséges:

 

A képre kattintva letölthető az Egyháztagfelvételi adatlapunk!

 

Az egyháztagok

A Magyarországi Református Egyház tagja minden magyar – illetve Magyarországon élő nem magyar – állampolgár, akit a református egyház szertartása szerint megkereszteltek, valamint az a nagykorú keresztyén, aki magát reformátusnak vallja.

Teljes jogú egyháztag az, akit megkereszteltek, konfirmációi fogadalmat tett, a gyülekezeti Istentiszteleten és az úrvacsorai közösségben részt vesz, és egyházközségében az egyház fenntartásához hozzájárul. Az ilyen egyháztagnak nagykorúsága elérésétől kezdődően választó joga van és választható.

 

A református egyháztag kötelességei:

Az evangélium szerinti tiszta erkölcsű, mértékletes és józan életet éljen.

Az Istentiszteleteken és az úrvacsorában részt vegyen, házassága kötésénél, gyermeke keresztelésénél, halottja eltemettetésénél az egyház rendje szerint járjon el.

Gyermekeit a református vallásban neveltesse, és konfirmálásukról gondoskodjék.

Az egyházi közterheket az egyházi előírásokban megszabott módon és mértékben viselje.

Az elfogadott egyházi tisztséget vagy megbízást híven betöltse.

 

A református egyháztag jogai:

Az egyházközség Istentiszteleti szolgálati közösségében való részvétel; a konfirmált egyháztag az úrvacsorai közösség részese.

Házasságának megkötése, gyermekének megkeresztelése, halottjának temettetése végett az egyház szolgálatának igénybevétele.

Gyermekének vallásos oktatását az egyház iskoláiban.

Az egyházi tisztségek betöltésekor az egyházi törvényben megszabott feltételek mellett választó és választható, az egyházközség presbitériuma által összeállított névjegyzék alapján.

 

Egyháztagság feltételei összefoglalva

Az egyházközség teljes jogú, választó tagja az a felnőtt, konfirmált személy, aki reformátusnak vallja magát, kifejezi egyháztagság iránti szándékát és évente legalább egyszer anyagilag is támogatja helyi gyülekezetét egyházfenntartói járulékával, mely évente legalább egyszer fizetendő az egyháztagok részéről. Valamint kéri felvételét a választói néjegyzékbe. Csak a névjegyzékben szereplő egyháztagok vehetnek részt a döntéshozatalban, ők választhatnak, illetve választhatók. Kérünk, és biztatunk tehát mindenkit, hogy ellenőrizze és rendezze gyülekezeti tagságát! Az adatok kitöltésében szívesen segítünk!

Az éves egyházfenntartói járulék személyesen befizethető vasárnaponta Istentisztelet után vagy a Lelkészi hivatal nyitvatartási ideje alatt a hivatalvezetőnél.

Egyházközségünk életét támogatja az Istentiszteleten adott perselyes adakozás, a valamilyen cél külön megjelölésével adott céladomány és az Isten dicsőségére adott hálaáldozati adomány is.

Aki szeretne közénk tartozni, de még nem keresztelték meg, még nem konfirmált, lehetősége nyílik arra, hogy megismerje református keresztyén hitünk tanításait, egyházunk életét. Szeretettel hívjuk és várjuk alkalmainkra s a felnőtt konfirmációi előkészítőre.

 

A Lelkészi hivatalban készséggel segítünk további felvilágosítással minden kedves testvérünknek.

 

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

 

 
Támogatónk

 
Kapcsolat
 
Galéria
 
Eseménynaptár
 
Segíthetünk?
 
Tájékoztató
 
Szervezeteink
 
Hasznos
 
Látogatók
Indulás: 2016-03-01
 
Vendégkönyv
 

Gyere és nézd meg a lovas és állatos blogom.Különbözõ érdekes történetekkel és sok friss blogbejegyzéssel.Jó nézelõdést!    *****    Ünnepi minijáték vár rád! Kattanj rá, küldd be a megoldást, és NYERJ! =)    *****    Az ASZTRO-suli mindenkit Szeretettel vár. Tanuld meg az asztrológiát a saját horoszkópod elemzésével -TELJESEN INGYEN!    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon akció! Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Párkapcsolati elemzés 2000 Ft. katt!    *****    Szereted a humort, jó zenéket? Szeretnél ilyen mûsorban részt venni? Keress oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!    *****    ONMYMIND \\ EGY ÁTLAGOS SRÁC BLOGOL MINDENRÕL AMI ESZÉBEJUT \\ ZENE, CIKKEK, KRITIKA? KATTINTS ÉS OLVASS MOST KEDVEDRE    *****    **********Rengeteg AKCIÓ! Vegyszermentes kozmetikmok és bio mosó és tisztítószerek, munkalehetõséggel! ***********    *****    OKTATÁS INGYENESEN az ASZTRO-suliban, Asztrológiai tanácsadás BECSÜLET KASSZÁS alapon! Fordulj hozzám bizalommal!