szre
Kezdőlap

Vissza a kezdőlapra!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek
 
Bemutatkozás
 
Lelkészi Hivatal
 
Facebook
 
 
Honnan néznek?
 
Gyülekezeti tagság

 

 

Figyelem!

A hivatalban a személyi kartonokat/adatokat szeretnénk naprakésszé tenni. Sokat segítene, ha

az online kérdőívet minél többen kitöltenék! Köszönjük szépen az együttműködést!

 

KÉRDŐÍV

 

GYÜLEKEZETI TAGSÁG

 

„Hiszen erre hívattatok el, mivel Krisztus is szenvedett értetek, és példát adott

nektek, hogy az ő nyomdokait kövessétek: ő nem tett bűnt, álnokság sem hagyta el

a száját, mikor gyalázták, nem viszonozta a gyalázást; amikor szenvedett, nem

fenyegetőzött, hanem rábízta ezt arra, aki igazságosan ítél. Bűneinket maga vitte

fel testében a fára, hogy miután meghaltunk a bűnöknek, az igazságnak éljünk: az ő

sebei által gyógyultatok meg. Mert olyanok voltatok, mint a tévelygő juhok, de most

megtértetek lelketek pásztorához és gondviselőjéhez.

I Péter 2:21-25

 

   Mindenkit szeretettel és jó szívvel várunk közösségünkbe! Gyülekezetünk teljes jogú (úrvacsorázó és választójogosult) tagjává válni az alábbiak szerint lehetséges:

 

 

Jobb oldalon a "Letölthető Dokumentumok" rovat alatt érhetö el az Egyháztagfelvételi adatlapunk!

 

Az egyháztagok

   A Magyarországi Református Egyház tagja minden magyar – illetve Magyarországon élő nem magyar – állampolgár, akit a református egyház szertartása szerint megkereszteltek, valamint az a nagykorú keresztyén, aki magát reformátusnak vallja.

   Teljes jogú egyháztag az, akit megkereszteltek, konfirmációi fogadalmat tett, a gyülekezeti Istentiszteleten és az úrvacsorai közösségben részt vesz, és egyházközségében az egyház fenntartásához hozzájárul. Az ilyen egyháztagnak nagykorúsága elérésétől kezdődően választó joga van és választható.

 

A református egyháztag kötelességei:

-   Az evangélium szerinti tiszta erkölcsű, mértékletes és józan életet éljen.

- Az Istentiszteleteken és az úrvacsorában részt vegyen, házassága kötésénél, gyermeke keresztelésénél, halottja eltemettetésénél az egyház rendje szerint járjon el.

-   Gyermekeit a református vallásban neveltesse, és konfirmálásukról gondoskodjék.

-   Az egyházi közterheket az egyházi előírásokban megszabott módon és mértékben viselje.

-   Az elfogadott egyházi tisztséget vagy megbízást híven betöltse.

 

A református egyháztag jogai:

-  Az egyházközség Istentiszteleti szolgálati közösségében való részvétel; a konfirmált egyháztag az úrvacsorai közösség részese.

- Házasságának megkötése, gyermekének megkeresztelése, halottjának temettetése végett az egyház szolgálatának igénybevétele.

-   Gyermekének vallásos oktatását az egyház iskoláiban.

- Az egyházi tisztségek betöltésekor az egyházi törvényben megszabott feltételek mellett választó és választható, az egyházközség presbitériuma által összeállított névjegyzék alapján.

 

Egyháztagság feltételei összefoglalva

   Az egyházközség teljes jogú, választó tagja az a felnőtt, konfirmált személy, aki reformátusnak vallja magát, kifejezi egyháztagság iránti szándékát és évente legalább egyszer anyagilag is támogatja helyi gyülekezetét egyházfenntartói járulékával, mely évente legalább egyszer fizetendő az egyháztagok részéről. Valamint kéri felvételét a választói néjegyzékbe. Csak a névjegyzékben szereplő egyháztagok vehetnek részt a döntéshozatalban, ők választhatnak, illetve választhatók. Kérünk, és biztatunk tehát mindenkit, hogy ellenőrizze és rendezze gyülekezeti tagságát! Az adatok kitöltésében szívesen segítünk!

  Az éves egyházfenntartói járulék személyesen befizethető vasárnaponta Istentisztelet után vagy a Lelkészi hivatal nyitvatartási ideje alatt a hivatalvezetőnél.

   Egyházközségünk életét támogatja az Istentiszteleten adott perselyes adakozás, a valamilyen cél külön megjelölésével adott céladomány és az Isten dicsőségére adott hálaáldozati adomány is.

  Aki szeretne közénk tartozni, de még nem keresztelték meg, még nem konfirmált, lehetősége nyílik arra, hogy megismerje református keresztyén hitünk tanításait, egyházunk életét. Szeretettel hívjuk és várjuk alkalmainkra s a felnőtt konfirmációi előkészítőre.

 

A Lelkészi hivatalban készséggel segítünk további felvilágosítással minden kedves testvérünknek!

 

Elérhetőségeink:

http://szre.gportal.hu/gindex.php?pg=36916785

Lelkészi Hivatal nyitva tartása és a pénztári órák:

http://szre.gportal.hu/gindex.php?pg=36916779

Számlaszámunk: 61200395-10012071 Polgári Takarékbank

Néhány gondolat egyházközségünk fenntartásáról az alábbiakban:

http://szre.gportal.hu/gindex.php?pg=37020902

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

 
Támogatónk
 
Kapcsolat
 
Galéria
 
Eseménynaptár
 
Segíthetünk?
 
Tájékoztató
 
Szervezeteink
 
Hasznos
 
Látogatók
Indulás: 2016-03-01
 
Vendégkönyv
 
Tartalom

A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom    *****    Olvasód leszek! Nyerj 100 Kreditet! Gyere ha szeretsz Olvasni.    *****    Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Új letölthetõ olvasmányok:28 nap varázslatban A fénytest A kulcs A titok A tizedik felismerés A lélek anatómiája A csend    *****    Még nagyon az év elején járunk, most rendelj születési horoszkópot az ajándék 3 év elõrejelzés és ingyenes konzultáció!!    *****    Pánikenyhítõ poszt a Histórián. Superuser jelen. És TE merre jársz? Kattints!    *****    SIMONA | az Isten áldjon, Esperanza! Lolájának fõszereplésével | SIMONA | a jelenleg futó legsikeresebb argentin sorozat    *****    Marculábi cica tíz éves lett! Ünnepeljétek meg a születésnapját a Mesetárban Marculábis ujjbábokkal! Boldog szülinapot!    *****    ***Munkalehetõség! Magyarországról, Szlovákiából, Csehországból keresünk, MLM vezetõket és tanácsadókat! ***    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! A tanulásod nálam az ASZTRO-suliban teljesen INGYENES! Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Aktív Videojáték honlap!! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!