szre
Kezdőlap

Vissza a kezdőlapra!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek
 
Bemutatkozás
 
Lelkészi Hivatal
 
Facebook
 
 
Honnan néznek?
 
Keresztelő

Keresztelő

 

"Jézus pedig hozzájuk lépett, és így szólt: Nekem adatott minden hatalom

mennyen és földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet,

megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva

őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek

vagyok minden napon a világ végezetéig."

Máté 28:18-20

 

Sok szeretettel köszöntjük és várjuk a Szigethalmi Református Egyházközség gyülekezeti közösségében a kedves Szülőket és Keresztszülőket, akik elhozzák gyermeküket megkereszteltetni!

A keresztség az élő Istennel való csodálatos személyes kapcsolat jele és pecsétje. Az Úr Jézus Krisztus a Vele való szövetségbe hív el. Erre a hívásra, megelőző szeretetre válaszol a hit ajándékát elnyert ember. Enged és engedelmeskedik és gyermeke megkeresztelése által hitvallást tesz és beavattatja őt a keresztyén anyaszentegyházba. A keresztség által a gyermek, egy nagy lelki család tagjává lesz, ahol elindulhat a hitre jutás útján.

 

Ide kattintva letöltheti Gyermek-keresztelési adatlapunkat,

innen pedig Felnőtt kereszetelési adatlapunkat!

 

A gyermek-keresztség feltételei:

 

- Mindkét szülőt és a keresztszülőket keresztelési beszélgetésekre, felkészítésre hívjuk és várjuk a keresztelés előtt.

- Mivel a gyermek hitben való neveléséről a szülők és keresztszülők fogadalmat tesznek, valamint arról, hogy elkötelezett lelki vezetői lesznek gyermeküknek, ezért legalább egyikújüknek reformátusnak keresztelt, konfirmált hívő egyháztagnak kell lennie.

- A hithez alapvető a Biblia és hitvallásunk ismerete: Apostoli Hitvallás, „Mi Atyánk”, Heidelbergi Káté 1-2. kérdés-felelete.

- Végül, a keresztelés előtt és után várjuk Önöket vasárnapi Istentiszteleteinkre, bibliaóráinkra, családos alkalmainkra ahol hitünkben erősödünk mindnyájan. Az alkalmak rendjéről a beszélgetésen kapunk további hívást és eligazítást.

 

Keresztelést a templomban a vasárnapi Istentiszteletek elején végzünk. Presbitereink irányítják és kísérik a szülőket, keresztszülőket a keresztelésnél.

Mindezek fényében várjuk és köszöntjük Önöket! Isten áldását kérjük az egész család életére és készülünk a további találkozásra Önökkel!

Keresztelésre személyesen lehet jelentkezni (valamelyik szülő, vagy a gyermek képviselője). Időpont-egyeztetésre és adatfelvételhez kérjük, jöjjenek el a Szigethalmi Református Lelkészi Hivatalba, mely a  Kossuth Lajos utca 21 szám alatt található. 

A keresztelésnek nincs díja, azonban csak egyháztagok gyermekeit kereszeljük meg, így a keresztelés előtt, aki még nem tette meg, rendeznie kell az egyházfenntartói járulékot, melynek összege 8.000 Ft. Aki tagja lesz így egyházközségünknek, arra kötelezi magát, hogy évi rendszerességel részt vesz az egyház fenntartásában. Erről további információ olvasható a következő linken:  http://szre.gportal.hu/gindex.php?pg=37020902

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

 

 

 
Támogatónk

 
Kapcsolat
 
Galéria
 
Eseménynaptár
 
Segíthetünk?
 
Tájékoztató
 
Szervezeteink
 
Hasznos
 
Látogatók
Indulás: 2016-03-01
 
Vendégkönyv
 

A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE // WISE-VOGUE    *****    * GP Life * Webes hírek * Nem csak gportálos oldalaknak * GP Life * Webes hírek * Nem csak gportálos oldalaknak *    *****    Ha fújnak az õszi szelek - forogjanak a papírforgók!!! Négy szép színes forgó érkezett a Mesetárba! Kukkantsatok be!