szre
Kezdőlap

Vissza a kezdőlapra!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek
 
Bemutatkozás
 
Lelkészi Hivatal
 
Facebook
 
 
Honnan néznek?
 
Keresztelő

Keresztelő

 

"Jézus pedig hozzájuk lépett, és így szólt: Nekem adatott minden hatalom

mennyen és földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet,

megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva

őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek

vagyok minden napon a világ végezetéig."

Máté 28:18-20

 

Sok szeretettel köszöntjük és várjuk a Szigethalmi Református Egyházközség gyülekezeti közösségében a kedves Szülőket és Keresztszülőket, akik elhozzák gyermeküket megkereszteltetni!

A keresztség az élő Istennel való csodálatos személyes kapcsolat jele és pecsétje. Az Úr Jézus Krisztus a Vele való szövetségbe hív el. Erre a hívásra, megelőző szeretetre válaszol a hit ajándékát elnyert ember. Enged és engedelmeskedik és gyermeke megkeresztelése által hitvallást tesz és beavattatja őt a keresztyén anyaszentegyházba. A keresztség által a gyermek, egy nagy lelki család tagjává lesz, ahol elindulhat a hitre jutás útján.

 

Ide kattintva letöltheti Gyermek-keresztelési adatlapunkat,

innen pedig Felnőtt kereszetelési adatlapunkat!

 

A gyermek-keresztség feltételei:

 

- Mindkét szülőt és a keresztszülőket keresztelési beszélgetésekre, felkészítésre hívjuk és várjuk a keresztelés előtt.

- Mivel a gyermek hitben való neveléséről a szülők és keresztszülők fogadalmat tesznek, valamint arról, hogy elkötelezett lelki vezetői lesznek gyermeküknek, ezért legalább egyikújüknek reformátusnak keresztelt, konfirmált hívő egyháztagnak kell lennie.

- A hithez alapvető a Biblia és hitvallásunk ismerete: Apostoli Hitvallás, „Mi Atyánk”, Heidelbergi Káté 1-2. kérdés-felelete.

- Végül, a keresztelés előtt és után várjuk Önöket vasárnapi Istentiszteleteinkre, bibliaóráinkra, családos alkalmainkra ahol hitünkben erősödünk mindnyájan. Az alkalmak rendjéről a beszélgetésen kapunk további hívást és eligazítást.

 

Keresztelést a templomban a vasárnapi Istentiszteletek elején végzünk. Presbitereink irányítják és kísérik a szülőket, keresztszülőket a keresztelésnél.

Mindezek fényében várjuk és köszöntjük Önöket! Isten áldását kérjük az egész család életére és készülünk a további találkozásra Önökkel!

Keresztelésre személyesen lehet jelentkezni (valamelyik szülő, vagy a gyermek képviselője). Időpont-egyeztetésre és adatfelvételhez kérjük, jöjjenek el a Szigethalmi Református Lelkészi Hivatalba, mely a  Kossuth Lajos utca 21 szám alatt található. 

A keresztelésnek nincs díja, azonban csak egyháztagok gyermekeit kereszeljük meg, így a keresztelés előtt, aki még nem tette meg, rendeznie kell az egyházfenntartói járulékot, melynek összege 8.000 Ft. Aki tagja lesz így egyházközségünknek, arra kötelezi magát, hogy évi rendszerességel részt vesz az egyház fenntartásában. Erről további információ olvasható a következő linken:  http://szre.gportal.hu/gindex.php?pg=37020902

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

 

 

 
Támogatónk

 
Kapcsolat
 
Galéria
 
Eseménynaptár
 
Segíthetünk?
 
Tájékoztató
 
Szervezeteink
 
Hasznos
 
Látogatók
Indulás: 2016-03-01
 
Vendégkönyv
 

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints