szre
Kezdőlap

Vissza a kezdőlapra!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek
 
Bemutatkozás
 
Lelkészi Hivatal
 
Facebook
 
 
Honnan néznek?
 
Keresztelő

 

 

KERESZTELŐ

 

"Jézus pedig hozzájuk lépett, és így szólt: Nekem adatott minden hatalom

mennyen és földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet,

megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva

őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek

vagyok minden napon a világ végezetéig."

Máté 28:18-20

 

   Sok szeretettel köszöntjük és várjuk a Szigethalmi Református Egyházközség gyülekezeti közösségében a kedves Szülőket és Keresztszülőket, akik elhozzák gyermeküket megkereszteltetni!

   A keresztség az élő Istennel való csodálatos személyes kapcsolat jele és pecsétje. Az Úr Jézus Krisztus a Vele való szövetségbe hív el. Erre a hívásra, megelőző szeretetre válaszol a hit ajándékát elnyert ember. Enged és engedelmeskedik és gyermeke megkeresztelése által hitvallást tesz és beavattatja őt a keresztyén anyaszentegyházba. A keresztség által a gyermek, egy nagy lelki család tagjává lesz, ahol elindulhat a hitre jutás útján.

 

Ide kattintva letöltheti Gyermek-keresztelési adatlapunkat,

innen pedig Felnőtt kereszetelési adatlapunkat!

 

A gyermek-keresztség feltételei: 

-  Mindkét szülőt és a keresztszülőket keresztelési beszélgetésekre, felkészítésre hívjuk és várjuk a keresztelés előtt.

- Mivel a gyermek hitben való neveléséről a szülők és keresztszülők fogadalmat tesznek, valamint arról, hogy elkötelezett lelki vezetői lesznek gyermeküknek, ezért legalább egyikújüknek reformátusnak keresztelt, konfirmált hívő egyháztagnak kell lennie.

-  A hithez alapvető a Biblia és hitvallásunk ismerete: Apostoli Hitvallás, „Mi Atyánk”, Heidelbergi Káté 1-2. kérdés-felelete.

- Végül, a keresztelés előtt és után várjuk Önöket vasárnapi Istentiszteleteinkre, bibliaóráinkra, családos alkalmainkra ahol hitünkben erősödünk mindnyájan. Az alkalmak rendjéről a beszélgetésen kapunk további hívást és eligazítást.

 

   Keresztelést a templomban a vasárnapi Istentiszteletek elején végzünk. Presbitereink irányítják és kísérik a szülőket, keresztszülőket a keresztelésnél.

   Mindezek fényében várjuk és köszöntjük Önöket! Isten áldását kérjük az egész család életére és készülünk a további találkozásra Önökkel!

    Keresztelésre személyesen lehet jelentkezni (valamelyik szülő, vagy a gyermek képviselője). Időpont-egyeztetésre és adatfelvételhez kérjük, jöjjenek el a Szigethalmi Református Lelkészi Hivatalba, mely a  Kossuth Lajos utca 21 szám alatt található. 

    A keresztelésnek nincs díja, azonban csak egyháztagok gyermekeit kereszeljük meg, így a keresztelés előtt, aki még nem tette meg, rendeznie kell az egyházfenntartói járulékot, melynek összege 8.000 Ft. Aki tagja lesz így egyházközségünknek, arra kötelezi magát, hogy évi rendszerességel részt vesz az egyház fenntartásában. Erről további információ olvasható a következő linken:  http://szre.gportal.hu/gindex.php?pg=37020902

 

Elérhetőségeink:

http://szre.gportal.hu/gindex.php?pg=36916785

Lelkészi Hivatal nyitva tartása és a pénztári órák:

http://szre.gportal.hu/gindex.php?pg=36916779

Számlaszámunk: 61200395-10012071 Polgári Takarékbank

Néhány gondolat egyházközségünk fenntartásáról az alábbiakban:

http://szre.gportal.hu/gindex.php?pg=37020902

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

 

 

 
Támogatónk
 
Kapcsolat
 
Galéria
 
Eseménynaptár
 
Segíthetünk?
 
Tájékoztató
 
Szervezeteink
 
Hasznos
 
Látogatók
Indulás: 2016-03-01
 
Vendégkönyv
 
Tartalom

A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom    *****    Olvasód leszek! Nyerj 100 Kreditet! Gyere ha szeretsz Olvasni.    *****    Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Új letölthetõ olvasmányok:28 nap varázslatban A fénytest A kulcs A titok A tizedik felismerés A lélek anatómiája A csend    *****    Még nagyon az év elején járunk, most rendelj születési horoszkópot az ajándék 3 év elõrejelzés és ingyenes konzultáció!!    *****    Pánikenyhítõ poszt a Histórián. Superuser jelen. És TE merre jársz? Kattints!    *****    SIMONA | az Isten áldjon, Esperanza! Lolájának fõszereplésével | SIMONA | a jelenleg futó legsikeresebb argentin sorozat    *****    Marculábi cica tíz éves lett! Ünnepeljétek meg a születésnapját a Mesetárban Marculábis ujjbábokkal! Boldog szülinapot!    *****    ***Munkalehetõség! Magyarországról, Szlovákiából, Csehországból keresünk, MLM vezetõket és tanácsadókat! ***    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! A tanulásod nálam az ASZTRO-suliban teljesen INGYENES! Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Aktív Videojáték honlap!! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!