szre
Kezdőlap

Vissza a kezdőlapra!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek
 
Bemutatkozás
 
Lelkészi Hivatal
 
Facebook
 
 
Honnan néznek?
 
Keresztelő

 

 

KERESZTELŐ

 

"Jézus pedig hozzájuk lépett, és így szólt: Nekem adatott minden hatalom

mennyen és földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet,

megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva

őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek

vagyok minden napon a világ végezetéig."

Máté 28:18-20

 

   Sok szeretettel köszöntjük és várjuk a Szigethalmi Református Egyházközség gyülekezeti közösségében a kedves Szülőket és Keresztszülőket, akik elhozzák gyermeküket megkereszteltetni!

   A keresztség az élő Istennel való csodálatos személyes kapcsolat jele és pecsétje. Az Úr Jézus Krisztus a Vele való szövetségbe hív el. Erre a hívásra, megelőző szeretetre válaszol a hit ajándékát elnyert ember. Enged és engedelmeskedik és gyermeke megkeresztelése által hitvallást tesz és beavattatja őt a keresztyén anyaszentegyházba. A keresztség által a gyermek, egy nagy lelki család tagjává lesz, ahol elindulhat a hitre jutás útján.

 

Ide kattintva letöltheti Gyermek-keresztelési adatlapunkat,

innen pedig Felnőtt kereszetelési adatlapunkat!

 

A gyermek-keresztség feltételei: 

-  Mindkét szülőt és a keresztszülőket keresztelési beszélgetésekre, felkészítésre hívjuk és várjuk a keresztelés előtt.

- Mivel a gyermek hitben való neveléséről a szülők és keresztszülők fogadalmat tesznek, valamint arról, hogy elkötelezett lelki vezetői lesznek gyermeküknek, ezért legalább egyikújüknek reformátusnak keresztelt, konfirmált hívő egyháztagnak kell lennie.

-  A hithez alapvető a Biblia és hitvallásunk ismerete: Apostoli Hitvallás, „Mi Atyánk”, Heidelbergi Káté 1-2. kérdés-felelete.

- Végül, a keresztelés előtt és után várjuk Önöket vasárnapi Istentiszteleteinkre, bibliaóráinkra, családos alkalmainkra ahol hitünkben erősödünk mindnyájan. Az alkalmak rendjéről a beszélgetésen kapunk további hívást és eligazítást.

 

   Keresztelést a templomban a vasárnapi Istentiszteletek elején végzünk. Presbitereink irányítják és kísérik a szülőket, keresztszülőket a keresztelésnél.

   Mindezek fényében várjuk és köszöntjük Önöket! Isten áldását kérjük az egész család életére és készülünk a további találkozásra Önökkel!

    Keresztelésre személyesen lehet jelentkezni (valamelyik szülő, vagy a gyermek képviselője). Időpont-egyeztetésre és adatfelvételhez kérjük, jöjjenek el a Szigethalmi Református Lelkészi Hivatalba, mely a  Kossuth Lajos utca 21 szám alatt található. 

    A keresztelésnek nincs díja, azonban csak egyháztagok gyermekeit kereszeljük meg, így a keresztelés előtt, aki még nem tette meg, rendeznie kell az egyházfenntartói járulékot, melynek összege 8.000 Ft. Aki tagja lesz így egyházközségünknek, arra kötelezi magát, hogy évi rendszerességel részt vesz az egyház fenntartásában. Erről további információ olvasható a következő linken:  //szre.gportal.hu/gindex.php?pg=37020902

 

Elérhetőségeink:

//szre.gportal.hu/gindex.php?pg=36916785

Lelkészi Hivatal nyitva tartása és a pénztári órák:

//szre.gportal.hu/gindex.php?pg=36916779

Számlaszámunk: 61200395-10012071 Polgári Takarékbank

Néhány gondolat egyházközségünk fenntartásáról az alábbiakban:

//szre.gportal.hu/gindex.php?pg=37020902

 

Áldás, békesség!

Szigethalmi Református Egyházközség

 

 

 
Támogatónk
 
Kapcsolat
 
Galéria
 
Eseménynaptár
 
Segíthetünk?
 
Tájékoztató
 
Szervezeteink
 
Hasznos
 
Látogatók
Indulás: 2016-03-01
 
Vendégkönyv
 
Tartalom

Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról